• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Partizana: Mi, "omladina", da sjedimo kod kuće, solidarnost!

Autor mondo.rs

Mustafa Hasanagić, član sjajne generacije "Partizanovih beba", apeluje na svoje vršnjake da se ne igraju životima.

 Penzioneri-ostanite-kod-kuce-Korona-virus-i-stare-osobe Izvor: MN PRESS

Mustafa Hasanagić bio je dio sjajne generacije fudbalera Partizana, koja je dogurala do finala Kupa evropskih šampiona 1966. godine. Crno-bijeli su tada u finalu izgubili od Real Madrida 1:2, ali ostalo je zapisano da su "Partizanove bebe" harale Evropom.

Hasanagić, danas 78-godišnjak, poput svih nas mora da poštuje mjere izolacije i sve druge koje su uvedene u cilju spriječavanja širenja korona virusa. S obzirom na godine koje ima on spada u najrizičniju grupu. Ali, ne pada mu teško to što ne može da izlazi, druži se, dolazi na stadion Partizana...

Možda će vas zanimati

"Ja sam ovu situaciju shvatio krajnje ozbiljno. Kod kuće sam, ne primam posjete, kad je lijepo vrijeme sa suprugom izađem u baštu, gledam televiziju, pratim vijesti i medije. Sad je idealan momenat za sve društvene igre, dobre knjige, a moderne tehnologije pomažu da se preko telefona ispričam sa decom i unučićima. Proći će i ovo, treba biti strpljiv, kao što izreka i kaže 'strpljen-spasen'", kaže ovaj legendarni fudbaler Partizana.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Hasanagić se dotakao i sveopšte situacije izazvane pandemijom korona virusa.

"Nevjerovatno je, ali realno da je jedan virus satjerao u kuće cijeli svijet. Treba ostati pribran, ne paničiti, biti odgovoran i disciplinovan, nikako ne izlaziti bez preke potrebe, a mi 'omladina' uopšte. Sad treba pokazati socijalnu solidarnost i ne shvatati olako opasnost pandemije. Svako može biti na udaru iako ima ljudi koji razmišljaju da to njima ne može da se desi. Ni fudbal i fudbaleri nisu pošteđeni. Ovaj virus ne bira ni profesiju, ni naciju. Pamet u glavu, i ovo će proći, samo što je poenta da prođe sa što manje ljudskih žrtava, a o posljedicama ekonomskim i drugim otom-potom".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC