• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pustili ga iz zatvora, sad je najbolji igrač Premijer lige

Autor mondo.rs

Kakav početak drugog dijela sezone za Kokorina.

 Premijer-liga-Rusija-Aleksandar-Kokorin-zatvor-nagrada-za-najboljeg-igraca-u-martu Izvor: Getty Images/Dennis Grombkowski, Dennis Grombkowski/Getty Images Europe

Bio je oktobar 2018. godine kada su Kokorin i Mamaev u restoranu napali političara, novinara i službena lica. Letjeli su predmeti, koristile se i stolice u tuči, a njih dvojica su uhvaćeni na kamerama.

Aleksandar Kokorin je osuđen na godinu i po zatvora, ali je izašao nešto ranije, zbog dobrog vladanja i vremena koje je proveo u pritvoru tokom suđenja. Odmah je počeo da igra fudbal i to najbolje u Rusiji.

Možda će vas zanimati

Igrač koji je nakon izlaska iz zatvora produžio ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga proljećni dio sezone ne provodi u tom gradu. Nakon što je odbio da nastupa za rezervni tim, izborio se za pozajmicu u Soči.

Ekipa koja se ove sezone bori za opstanak je mnogo ozbiljnije ušla u drugi dio prvenstva. Upisali su tri pobjede na četiri meča u proljećnom dijelu i uspjeli da se izvuku iz zone ispadanja. To je veliki rezultat do kog ih je vodila i Kokorinova sjajna igra.

Za svoje partije je bivši zatvorenik nagrađen titulom za igrača mjeseca. On je u ova četiri susreta zabilježio tri gola i dvije asistencije, što je bilo dovoljno da pokupi priznanje.


Povremeni reprezentativac Rusije, koji je Mundijal propustio zbog teške povrede, očigledno je silno motivisan da se vrati u formu koja ga je krasila. Dok je bio redovan u startnim postavama Dinama iz Moskve i Zenita iz Sankt Peterburga, interesovali su se i mnogi timovi iz Zapadne Evrope.

Jedan od najtalentovanijih ruskih fudbalera u posljednje dvije decenije ima mnogo problema sa temperamentom, ali sa fudbalskim kvalitetima to nije slučaj. Kada se Kokorinu igra fudbal, onda Soči ima realne šanse da ostane u ligi.

Nakon 22 odigrana kola ekipa Sočija ima 24 osvojena boda. Njihovi najbliži pratioci su Orenburg i Rubin koji imaju po bod manje i na mjestima su koja vode u baraž. Za opstanak u Premijer ligi Rusije će se boriti i Tambov, Ural i Ufa, koji su sakupili više bodova od Sočija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC