• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljupko o anketi Marke: Zvezda cijenjena i voljena u svijetu

Autor Milutin Vujičić

Nekadašnji trener Zvezde obradovao se što je generacija koju je on predvodio našla mjesto među 20 najboljih timova u istoriji fudbala.

 Crvena-zvezda-najbolji-timovi-u-istoriji-fudbala-1991.-godina-anketa-Marka Izvor: MN PRESS

Renomirani madridski list "Marka" pokrenuo je zanimljivu anketu o najboljim fudbalskim timovima svih vremena, a među 20 izabranih našla se i zlatna generacija Crvene zvezde iz 1991. godine.

Glasanje je i dalje u toku, a Crvena zvezda je dobila veliku podršku navijača i trenutno se nalazi na četvrtom mjestu u društvu Gvardioline Barselone, Zidanovog Reala, Sakijevog Milana, ekipa koje su obilježile istoriju ovog sporta.

Možda će vas zanimati

Ova informacija imponovala je treneru Zvezde iz legendarne sezone 90/91, čuvenom Ljupku Petroviću, koji je za "Alo" ponovio da njegova ekipa te godine nije izgubila meč u Evropi.

"Samo nebo zna gdje nam je bila granica. A kad još 'delija' sazna za ovu anketu...", počeo je Petrović.

"Iskreno, i ja sam iznenađen, ali znate li šta je 'Marka'? Kakva je to institucija. Sigurno nema namještanja. Dok sam vodio Espanjol, shvatio sam svu moć medija u Španiji. Nipošto se ne bi kompromitovali. Siguran sam da su 1.000 puta sjekli prije nego što su pustili na elektronsko izdanje tu listu i omogućili glasanje. Sigurno vide i interes".

Kada je čuo u kakvom društvu je Crvena zvezda ostao je bez riječi...

"Šta reći? Eto koliko je Zvezda cijenjena i voljena u svijetu. Ne samo generacija sa kojom sam došao do evropskog vrha. Radio sam i u Penjarolu. Šta tek reći o tom klubu, kakve su za njega ale igrale. Ma idi bre...", poručio je Ljupko Petrović.

Čovjek koji je "naštimovao" ekipu iz 1991. godine kaže da je trenutno u samoizolaciji pošto su mu 72 godine, a nije mu do poređenja sa ekipama s kojima je Zvezda nominovana.

"Nemoguća misija. To ljudi često rade, miješaju babe i žabe. Da li neko može da zamisli kako bi Jugović čuvao Pelea ili se Najdoski bori sa Hrubešom, Stajls uklizava Savićeviću...".

"Toga nema ni u video-igricama", zaključio je Petrović za "Alo".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC