• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremaju se otkazi u Njukaslu, svi su ugroženi

Autor mondo.rs

Opet problemi u klubu Majka Ešlija.

 Premijer-liga-Njukasl-Majk-Esli-otkazi-za-zaposlene-prinudni-godisnji-odmor Izvor: Guliver/Jan Kruger/Getty Images

Počela je kriza i u Premijer ligi. Kao što se i očekivalo, krenulo je od Njukasla, gdje kontroverzni Majk Ešli ponovo donosi odluke koje se nikome ne sviđaju.

Svi zaposleni u klubu sada moraju da strepe za svoj posao, pošto je Njukasl donio radikalne mkere. Finansijski problemi kluba odraziće se na broj zaposlenih.

Možda će vas zanimati

Direktor kluba Li Čarnli se mejlom obratio zaposlenima u klubu, svima onima koji nisu fudbaleri i saopštio im da će morati na prinudni godišnji odmor. Za početak plaćeni, a kasnije...

Plan kluba je da svi budu na odmoru do kraja aprila, uz 100% plate, a da nakon toga klub ponovo sagleda situaciju i procijeni ko mu od zaposlenih treba ukoliko se kriza nastavi. To znači da bi mogla da se dese masovna otpuštanja za mjesec dana.

Do tada je zaposlenima u klubu predočeno kako da kontaktiraju klub i da se ''prijave'' za čuvanje svog posla u Njukaslu i nakon aprila. To će vjerovatno uraditi velika većina zaposlenih, ali ako se kriza nastavi, a Premijer liga ne odigra do kraja, neće svi uspjeti u svojoj namjeri.

Ovo neće ni na koji način pogoditi fudbalere u prvom timu. Oni zarađuju preko 40 hiljada funti na nedjeljnom nivou, ali se njihova primanja neće mijenjati u narednom periodu. Za sada se ne pominjenu ni neki veliki odlasci iz kluba koji se zbog korona virusa nalazi u finansijskim problemima.

Prethodnog januara se pričalo da je biznismen Majk Ešli zainteresovan da crno-bijele proda vladajućoj porodici Saudijske Arabije, ali do dogovora nije došlo. Već nekoliko puta su kupci bili zainteresovani za klub sa jednom od najvjernijih publika na Ostrvu, ali se transakcija nije desila.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC