• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsi bi mogli da dodijele titulu, ali evo zašto oni to ne žele!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Primera će pokušati na sve načine da dovrši sezonu na terenu, međutim, niko ne može da garantuje da će to biti moguće učiniti.

 Barseloni bi mogli da dodijele titulu u Primeri, ali evo zašto oni to ne žele! Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/DAVID RAMOS

Španska Primera se ove sezone možda neće ni završiti!

Šanse za ovo rastu iz dana u dan, a poslije odluke u Belgiji da se prekine tamošnja prva liga i dodijeli titula Klub Brižu, u Španiji sada i to postaje opcija. Ipak, Barseloni tako nešto ne bi išlo u prilog!

Klub Briž je postao šampion jer je bio trenutno prvoplasiran u domaćem prvenstvu, a savez je procijenio da neće biti uslova da se takmičenje završi u skorije vreijme, zbog problema koje pravi pandemija koronavirusa.

U Španiji, međutim, postoji želja da se odigra preostalih 11 kola i da se regularnim putem odredi šampion Primere. Ali, prisutne su nesigurnosti postoji li mogućnost za tako nešto.

UEFA je oslobila jun i jul odlaganjem EURA za 2021. godinu, ali ne postoji nikakva garancija da će se u Španiji uskoro poboljšati situacija sa koronavirusom.

Ova zemlja je jedno od najvećih žarišta koronavirusa, pa nije nemoguće da u jednom trenutku postane očigledno da šampionat neće moći da bude završen.

Iako bi to išlo u korist Barselone, Katalonci to izgleda ne bi željeli da se desi!

Oni su trenutno prvi na tabeli, ali dodjela prvenstva bi im donijela dva problema - manjak legitimiteta da su zasluženi šampion i gubitak čak 16.500.000 evra ukoliko ne odigraju tih preostalih pet mečeva na domaćem terenu.

Naravno, na to bi trebalo dodati i manji prihod od TV prava, a Barselona uz Real dobija daleko najveći dio tog "kolača" na Pirinejima.

Takođe, "Marka" navodi i da bi Barselona bila u obavezi da isplati bonuse svojim igračima za osvajanje titule čak i ukoliko ona njima bude bila ranije dodijeljena. I to bi ih koštalo oko 20.000.000 evra!

Na kraju, sve se svodi na novac...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC