• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona mora da se završi do 3. avgusta, nije bitno kako!

Autor Milutin Vujičić

Navikli smo da se u to vrijeme "zahuktavaju" kvalifikacije za novu sezonu, međutim okolnosti su sada drugačije.

 Aleksander Čeferin Liga šampiona [mora] da se završi do 3. avgusta, nije bitno kako! Izvor: Guliver/ Michael Regan/Getty Images

UEFA je prvo rekla do kraja juna, pa promijenila u "do daljeg", da bi za novi krajnji datum za završetak njihovih takmičenja (Liga šampiona i Liga Evrope) proglašen 3. avgust.

Ovo je instrukcija koju je zadao prvi čovjek evropskog fudbala Aleksandar Čeferin u intervjuu za "ZDF" u kome je takođe saopštio ligama da "ne proglašavaju šampiona" bez odigravanja utakmica, pošto bi zbog toga mogli da budu i sankcionisni.

Možda će vas zanimati

Liga šampiona je "zaglavila" u osmini finala, ostalo je da se odigraju još četiri revanš susreta, dok u Ligi Evrope, u istoj fazi takmičenja, nisu odigrani ni svi prvi mečevi.

U kom formatu će se igrati preostale utakmice?

Bilo je prijedloga da se promijene pravila samo za ovu sezonu kako bi sve na vrijeme bilo kompletirano, a od takvih zamisli ne bježi ni Aleksandar Čeferin.

"Može da se radi o trenutnom sistemu, ili sa samo jednom utakmicom, na osnovu žrijeba domaćinstva, ili na neutralnoj lokaciji... Za sada, sve ove situacije su u teoriji, pošto je situacija neuobičajena. Ono što je jasno jeste da Liga šampiona mora da se završi do 3. avgusta", poručio je za "ZDF" prvi čovjek UEFA.

"Moramo da budemo fleksibilni, i radimo na tome da Ligu šampiona i Ligu Evrope vratimo tokom maja, juna i jula", dodao je on.

Prethodno je otkazano Evropsko prvenstvo, odnosno pomjereno je za 2021. godinu, sve kako bi klubovi dobili prostora da završe nacionalna prvenstva do 30. juna, ali s obzirom na to da je pauza potrajala duže nego što se očekivalo - i što nema naznaka kada će koronavirus prestati da nas muči - odlučeno je da se rok još produži.

Videćemo da li će UEFA umesto ukora Belgiji za proglašenje šampiona, možda morati i da preporuči ostalim ligama da na isti način zaključe ovu sezonu.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branislav

Tre a ukinuti sva ova sra*a od sporta i novac izdvajati za bitne stvari!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC