• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović ima nedovršena posla: Vratiću se u Partizan, pred moje Grobare!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Napadač Fulama i reprezentacije Srbije otkrio da želja o povratku u Humsku nije samo fraza.

 Aleksandar Mitrović ima nedovršena posla: Vratiću se u Partizan, pred moje Grobare! Izvor: MN PRESS

Aleksandar Mitrović želi da se vrati u Partizan! Jednog dana, želi da ponovo obuče crno-beli dres i istrči pred Grobare u Humskoj 1.

Napadač Fulama teroriše golmane u Čempionšipu, na putu je da postane najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima, ali i dalje često razmišlja o Partizanu.

Prvi napadač Srbije je u razgovoru za "Mozzart sport" otkrio kakva to nedovršena posla ima sa Partizanom, šta zaista misli o svom povratku u klub u kojem je ponikao, ali i o aktuelnom timu crno-belih.

Možda će vas zanimati

"Najtananije emocije vezuju me za Partizan. Boravak u Humskoj je jedan od najlepših perioda karijere. Živeo sam san: igrao za voljeni klub, nosio dres sanjan odmalena, delio svlačionicu sa momcima tretiranim poput idola kao što je Saša Ilić, trčao ka južnoj tribini posle postizanja gola... Na sve to, u prvom timu delio dobro i zlo sa generacijskim ispisnicima Markecom i Džigijem, kao i još nekoliko momaka iz omladinske škole: Tomićem, Brašancem, Jojićem, Aškovskim... Polako su u prvi tim tad ulazili Živković i Pantić. Ma, uživanje", započeo je Aleksandar Mitrović u intervjuu za "Mozzart sport".

On kaže da u Partizanu ima nedovršena posla.

"Taj period obeležilo je sjajno druženje. Bili smo baš dobar tim. Kad se stvori hemija unutar svlačionice onda sve ide kao podmazano: dao sam gol u prvom derbiju, radovao se Jojićevom u drugom, tim pogotkom osvojili smo titulu, prethodno igrali grupnu fazu Lige Evrope protiv kvalitetnih rivala... Žao mi je samo što je kratko trajalo, što nisam još koju godinu odigrao za Partizan. Voleo bih još jednom da pokušam i ostvarim ciljeve koje sam odavno sam sebi zacrtao. Pre svega se to odnosi na igranje s Partizanom u Ligi šampiona, ali i postizanje još golova. Osećam da to mogu. Imam još neke želje, može se reći nedovršena posla u Humskoj, nešto što nisam uradio u prvom mandatu. Kažu ljudi da ne bi trebalo planirati, ali svakako bih voleo da još jednom obučem taj dres."

Nešto slično je prethodne zime rekao i Lazar Marković, povratnik u redove Partizana i Mitrovićeva "generacija".

"Nisam to rekao slučajno, niti se ljutim što je Markec plan izneo u javnost. Svako ko me poznaje, posvedočiće da zaista želim opet u Humsku. Iako bih voleo odmah, moramo biti realni, sad to nije moguće, međutim, ubeđen sam da će se jednog dana steći uslovi da opet zaigram pred Grobarima. Da se zna, neću se vraćati reda radi, niti da bih zauzimao mesto mlađima, nekom detetu iz škole što jedva čeka da dobije koji minut u prvom timu, ne bih voleo ni da me tad doživljavaju u smislu „e, Mitar je napravio ime i karijeru, on ima prednost“. Ne, ne, stvarno vam kažem, bude li se pojavila opcija da se vratim u obzir dolazi samo Mitrović maksimalno fizički spreman, u naponu snage, sposoban da celog sebe dâ, pomogne Partizanu. Ne da se vučem po terenu", jasan je momak iz Smedereva.

Međutim, postavlja se pitanje kada bi Mitrović zaista mogao da se vrati u Partizan. Proglašen je najboljim igračem engleskog fudbala van Premijer lige i ukoliko ovako nastavi, mogao bi da nastupi i za neki veći klub od Fulama.

"Sve sam snove dosad ostvario. Verujem da ću i taj o povratku. Da završim neke stvari. Vodim računa o svom telu, veliku pažnju posvećujem načinu treninga, oporavku i ishrani, zato se nadam da će mi karijera trajati dugo i da ću moći celog sebe da dam Partizanu, kad za to dođe vreme. Imam još nekoliko ideja, nadam se da ću ih sve realizivati pre povratka u Humsku, da ništa ne ostane na pola. Dotad, vredno treniram, radim na sebi, ujednom pratim sve šta se dešava u klubu i navijam."

Mitrović se dotakao i aktuelnog tima Partizana i ekipe koju predvodi Savo Milošević. On je jesenas istakao da ovaj tim ima perspektivu i od toga ne odstupa.

"Stojim pri tom stavu. Partizan je na dobrom putu. Jeste bodovni minus, jeste razočaravajuća pozicija na tabeli, ali jeste i dobar fudbal, ako ćemo pošteno. Stvarno crno-beli igraju lepo, vidi se ruka trenera, ofanziva, visok procenat poseda lopte, kontrola utakmice, šansi... Sad, moraju i te prilike da se pretvaraju u golove, čini mi se da u tom segmentu moj klub može još bolje. Siguran sam i da hoće, jer Savo Milošević radi fantastičan poosao, potrebno mu je dati vreme da posloži sve kockice, da mu se možda i dovede još neko pojačanje kako bi ideje sproveo u delo. Znate kako se kaže, koliko para, toliko muzike. Baš mi se svidelo što su Deki Stanković i Savo Milošević javno to rekli pred poslednji derbi. To je suština", zaključio je Aleksandar Mitrović za "Mozzart sport".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC