• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikat odgovorio "vječitima": Loše poslovanje i prije vanrednog stanja

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Sindikat "Nezavisnost" ističe i da su Crvena zvezda i Partizan u zajedničkom saopštenju "iznijeli potpuno pogrešno predstavljene činjenice".

 Sindikat-Nezavisnost-odgovor-Partizanu-i-Crvenoj-zvezdi-saopstenje Izvor: MN PRESS

Nastavlja se prepucavanje na relaciji Sindikat "Nezavisnost" - Crvena zvezda i Partizan, a sada je uslijedio odgovor predstavnika profesionalnih fudbalera u Srbiji.

Nakon što su "vječiti" rivali u četvrtak izdali zajedničko saopštenje po pitanju prethodne ocjene sindikata, sada je "Nezavisnost" ponovo imala šta da kaže.

Možda će vas zanimati

Naime, sve je počelo kada je Sindikat profesionalnih fudbalera Srbije na svom Fejsbuk profilu istakao da "nije tačno da su FIFA i UEFA dali preporuku da se igračima smanje plate na 50%."

Oni su tada dodali i da "naši klubovi ne treba da brinu, neće na kraju pretrpiti nikakvu štetu i sve će se vratiti u normalu", napomenuvši da će štetu pretrpiti samo klubovi čiji budžeti zavise od tv prava, ulaznica i sponzora.

Crvenoj zvezdi i Partizanu se to nije dopalo, pa su u četvrtak izdali saopštenje, u kojem su ocijenili da su takve tvrdnje proizvoljne i paušalne, jasno kritikovavši i predsjednika sindikata Mirka Poledicu.

Ipak, uslijedio je novi odgovor SPF "Nezavisnost".

"Ovom prilikom želimo da se obratimo javnosti u vezi sa zajedničkim saopštenjem FK Crvena zvezda i FK Partizan od 02.04.2020. godine u cilju razjašnjenja činjenica koje su tom prilikom potpuno pogrešno predstavljene i čijim saopštenjem se veoma grubo, i bez ikakvog činjeničnog i pravnog osnova, narušava ugled i rad reprezentativnog Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SPFN), kao i ugled Mirka Poledice, predsjednika SPFN", stoji na početku saopštenja.

"Prije svega, SPFN nije davao nikakva zvanična saopštenja u vezi sa trenutnim stanjem u srpskom fudbalu i prekidom takmičenja zbog pandemije korona virusa. SPFN kao predstavnik igrača u Srbiji i punopravni član Svjetske organizacije profesionalnih fudbalera (FIFPro) putem društvenih mreža svakodnevno obaviještava svoje članstvo o trenutnom stanju u svijetu i Srbiji povodom pandemije korona virusa, kao i razgovorima koje se vode na najvišem nivou između svih zainteresovanih strana. Činjenica je da je ostvarivanje prava igrača vrlo često u koliziji sa interesima klubova, što je prirodno i razumljivo u odnosima svih zaposlenih i poslodavaca bilo gdje u svijetu. Međutim, naša obaveza da zaštitimo članove se nikada ne može dovoditi u pitanje, niti će ovakva „zajednička saopštenja“ uticati na SPFN da zanemari brigu o fudbalerima u Srbiji. Zapravo, ovakva saopštenja su dokaz nama, sportskoj i široj javnosti u Srbiji, kao i FIFPro kao našoj krovnoj organizaciji, da posao obavljamo zakonito, profesionalno i pošteno, u isključivom interesu igrača."

Oni su naveli i da ostaju pri svom stavu da klubovi u ovom trenutku ne trpe nikakvu štetu.

"Trenutno je nemoguće procijeniti u kom pravcu će se dalje razvijati fudbalska industrija, najava FIFA da je spremna da pomogne klubove sa 2,7 milijardi evra jasno ukazuje da naši klubovi ne bi trebalo da brinu nakon okončanja pandemije. Takođe, navodi u vezi sa poremećajem na tržištu transfera igrača su u ovom trenutku neosnovani zbog činjenice da bi u normalnim okolnostima transfer period počeo tek 20. juna 2020. godine. UEFA je obavijestila sve svoje članice da bi odluka o prekidu prvenstava bila preuranjena i neopravdana kao i da očekuju da se prvenstva igraju tokom ljetnjh mjeseci,a transfer periodi će biti produženi. Ponavljamo, loše poslovanje klubova i veliko kašnjenje u izmirenju odavno dospjelih obaveza nema veze sa vanrednim stanjem u Srbiji koje traje tek 20-ak dana", stoji, između ostalog, u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC