• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdan Terzić o smanjenju plata: 50%! Varijanta je - uzmi ili ostavi!

Autori Milutin Vujičić Autori Sportski žurnal

"Predočićemo koja je preporuka FIFA, a to je da se smanje plate na 50% u ova tri mjeseca", kazao je generalni direktor Zvezde za "Sportski žurnal".

 Crvena-zvezda-smanjenje-plata-50-posto Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pandemija korona virusa značila je da se kao osnovno pitanje prvo nameću pomjeranja unutar kalendara, dok kada je postalo jasno da kriza neće potrajati tako kratko - na red je došla i finansijska situacija koja mori klubove širom Evrope.

Usljed neigranja utakmica klubovi su u gubicima, tako da se mnogi prilagođavaju aktuelnoj situaciji i smanjuju plate fudbalerima kako bi preživjeli do povratka fudbala...

Možda će vas zanimati

Neki su to prihvatili bez nekog većeg pogovora, kao u Barseloni ili Juventusu, dok u nekim sredinama kao što je Dinamo Zagreb postoji znatno veći otpor, a jasno je da nije isto kada se za trećinu plata smanji nekome sa primanjima iz "Maksimira" ili "Nou Kampa".

Ovo pitanje neminovno došlo je na red i u Srbiji. 

Zvezdan Terzić je u intervjuu za "Kurir" kazao da su igračima saopštili da će se prvenstvo nastaviti od 16. maja, dok je za "Sportski žurnal" govorio o smanjenju plata.

"Moramo da se prilagodimo, smanjimo troškove na najminimalniju mjeru. Pratimo šta se dešava u Evropi i svijetu, čitamo najstručnije portale za sve ove oblasti. Sigurno je da ništa neće biti kao do sada, svi moraju da se restruktuiraju", kazao je Zvezdan Terzić koji je kazao da su u konstantnim razgovorima sa ljudima iz UEFA, FIFA i FIFPro.

Kazao je da "balans mora da se nađe" i da su u problemu svi klubovi iz svijeta koji će osjetiti posljedice ove pandemije, a kazao je da je Zvezda "već platila ceh" prošle zime pošto je njihov osnovni izvor prihoda - novac od transfera.

"Imali smo na vidiku transfere Degeneka i jednog od špiceva, Boaćija ili Pavkova, ali zbog korona virusa sve je propalo. Od tih para smo mislili da isfinansiramo proljećni dio sezone. Nije to paušalna procjena nego iskustvo iz prošlih godina. Ostvarivali smo ozbiljne prihode iz Azije", kazao je Zvezdan Terzić i rekao da će najveći klubovi sigurno smanjiti budžete što će imat "domino efekat" i na klubove koji su prodavali poput Zvezde ili Partizana.

Generalni direktor crveno-bijelih potom je prešao na konkretne mjere.

Izvor: MN PRESS


"Ono što slijedi u naredna dva dana je razgovor sa svakim igračem, upoznaćemo ih sa situacijom. Predočićemo koja je preporuka FIFA, a to je da se smanje plate na 50% u ova tri mjeseca. Razgovaraćemo o finansijskoj perspektivi Zvezde zbog svih ovih problema. I sigurno neće osjetiti samo u Zvezdu, u svim klubovima Evrope redukcija plata je nešto što slijedi", kazao je Terzić i na konstataciju da je bilo revolta u nekim klubovima poručio...

"Nije to obaranje ruku između igrača i kluba, predočićemo im koji je maksimum što može da se plati da se ne uruši Zvezda kao sistem!", naveo je Terzić i zaključio:

"Neće biti mnogo prostora za razgovor, varijanta je uzmi ili ostavi. Za tri mjeseca je prelazni rok, čeka nas razlaz sa nekim igračima, pa i onima koji ne budu prihvatili. Igrači, međutim, moraju da budu svjesni da i njihovi potencijalno novi klubovi primjenjuju iste ekonomske mere".

Generalni direktor Zvezde je za kraj razgovora kazao i da je na evropskom nivou došlo do "nerealno visokih plata svih igrača", kazavši da takav trend nije promašio ni Zvezdu.

"Ova pandemija, koja je dovela do finansijskog karambola i kolapsa u evropkom fudbalu, otrijeznila je fudbalski svijet. Moraće na racionalniji način da se pristupa".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC