• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni on nije pobedio Covid-19: Vimbldon se očigledno neće igrati!

Autor Vladimir Sukdolak

U narednih 48 sati biće poznata ovogodišnja sudbina Vimbdlona. Engleski mediji pišu da se očekuje neizbežno – otkazivanje ili odlaganje. Prvi put od Drugog svetskog rata...

 Vimbldon-odlaganje-korona-virus Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst, Matthias Hangst/Getty Images Europe

Ove godine bez Vimbldona!?

Toliko toga je već pomereno i otkazano od sportskih događaja zbog širenja korona virusa, da je bilo pitanje samo dana kada će organizatori Ol Ingland Kluba sesti za sto i početi da razmatraju realne mogućnosti – a to su, bez dileme, otkazivanje ili odlaganje ovogodišneg Vimbdlona.

Možda će vas zanimati

U toku je niz sastanaka, na kojima se očekuje da uprava najprestižnijeg teniskog tunira na svetu, čiji pehar znači i nezvaničnu titulu prvaka sveta, "preseče" i otkaže ovogodišnje nadmetanje na najskupljoj londonskoj travi ili barem promeni termin održavanja turnira.


Engleski mediji u utorak kasno uveče napisali su da odluka tek treba da se donese, ali da se otkazivanje Vimbldona čini neizbežnim! Ukoliko se takav scenerio dogodi, mečevi na terenima Ol Ingland Kluba biće prvi put od Drugog svetskog rata otkazani.

Rolan Garos je na vreme reagovao i turnir pomerio za septembar. Grend slem u Parizu se, doduše, po tradiciji održava nekoliko nedelja pre Vimbldona, koji je ove godine zakazan od 29. juna do 12. jula.

Odluka o odlaganju ili otkazivanju Vimbldona biće donesena u saradnji tri tela – Asocijacije za tenis na travi, ATP i WTA asocijacije. Očekuje se da u narednih 48 sati bude poznata sudbina Vimbldona 2020.

Prvi Vimbldon održan je 1877. Od 1988. godine, kada je Australijan Open prebačen sa trave na beton, najpoznatiji teniski turnir ponovo je postao jedini grend slem na travi.

Titulu u muškom singlu brani petostruli šampion Novak Đoković, a u ženskoj Rumunka Simona Halep.

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC