• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rio Ferdinand otkriva: Kako su Rajkard i Barsa pokušali da me dovedu

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Legendarni igrač Mančester junajteda otkrio malo poznate detalje.

 Rio-Ferdinand-blizu-prelaska-u-Barselonu-2008.-Ferdinand-odlazak-iz-Mancester-junajteda Izvor: Guliver/Getty Images/Jasper Juinen, Jasper Juinen/Getty Images Europe

Rio Ferdinand je u klupskom fudbalu ostvario gotovo sve što je moguće ostvariti. Bio je višestruki prvak Engleske sa Mančester junajtedom, a u istom klubu je postao i prvak Evrope i sveta.

Na "Old Traford" je stigao 2002. i zadržao se sve do 2014. godine, ali malo je falilo da taj 12-godišnji period bude prepolovljen.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji kapiten "crvenih đavola" otkrio je malo poznate detalje iz 2008. godine, kada su postojale šanse da napusti klub i preseli se u Barselonu.


Ferdinand je u razgovoru za "BT Sport" pričao o tim do sada neotkrivenim stvarima, otkrivši da je bio velika želja tadašnjeg trenera Barselone Franka Rajkarda.

Dva tima su se susrela u polufinalu Lige šampiona u sezoni 2007/08, a jedini gol u dvomeču postigao je Junajted preko Pola Skolsa. "Đavoli" su otišli u finale u Moskvu, gde su posle bili bolji od Čelsija.

Ipak, moglo je da se desi da naredne sezone Ferdinand postane igrač katalonskog kluba.

"Bilo je blizu. Postojali su razgovori sa mojim agentom, Barselona je opipavala teren. Pričao sam sa Rajkardom, ne o odlasku tamo, ali on mi je stavio do znanja kako gleda na mene", počeo je Ferdinand.

"Bilo je to posle utakmice u Barseloni kada smo remizirali 0:0, u tunelu posle utakmice smo pričali. Uvek sam govorio da bih sigurno voleo da odem u inostranstvo da igram, ali problem sa tim je što sam bio vrlo uspešan u svojoj zemlji. Imao sam sreće da pronađem tako veliki klub kao što je Mančester junajted i odatle je bilo gotovo nemoguće naterati me da odem."

Upravo je trijumf u Moskvi imao veliki uticaj na konačnu odluku.

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/DENIS DOYLE, Denis Doyle/Getty Images Europe

"Pobedili smo ih i potom postali prvaci Evrope, zašto bih onda napustio evropskog šampiona da u odem u klub koji je bio u tranziciji? U tom trenutku, Ćavi, Inijesta i Mesi nisu bili igrači koji su postali tri ili četiri godine kasnije, tako da je Barselona izgledala dosta drugačije tada"; zaključio je Ferdinand.

Stvari su se vrlo brzo promenile. Tog leta 2008. godine, Rajkard je završio svoju misiju, na klupu je došao Pep Gvardiola i sa njim je počela revolucija.

Barsa je već u narednoj sezoni osvojila svih šest dostupnih trofeja, uključujući i Ligu šampiona, posle pobede u finalu baš nad Mančester junajtedom - 2:0. To će se ponoviti u finalu iz 2011. kada je Barselona slavila 3:1 protiv Junajteda i tako osvojila triplu krunu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC