• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solskjerovi trikovi za Dortmundovu zver: Ove savete i danas slušam

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Erling Holand otkrio kako je izgledala njegova saradnja sa aktuelnim menadžerom Mančester junajteda.

 Erling-Holand-izjava-Ole-Gunar-Solskjer-mi-je-davao-savete-Mancester-junajted-Borusija-Dortmund Izvor: Guliver/Getta images/Sebastian Widmann

Erling Braut Holand je u poslednjih godinu i po dana u potpunosti zaludeo fudbalsku Evropu svojim neverovatnim partijama i suludim brojem postignutih golova.

Zimus je iz RB Salcburga rešio da pređe u Borusiju Dortmund, iako ga je tražio i Mančester junajted Olea Gunara Solskjera, čoveka koji ga je trenirao pre nekoliko sezona.

Možda će vas zanimati

Solskjer i Holand su sarađivali u norveškom Moldeu, gde se mladi napadač i probio, a sada je govorio o odnosu koji je imao sa čuvenim napadačem Mančester junajteda.


Holand je otkrio kako je učio od "ubice dečijeg lica", kako je dugo bio Solskjerov nadimak.

"Sećam se da je bilo frustrirajuće za mladog napadača kada sve ide protiv tebe na treningu. Bio sam sam sa golmanom na terenu, a centaršuteve je slao Ole Gunar. Promašio sam svaku priliku. Sećam se da mi je Ole rekao da ću početi naredni meč i da budem spreman za to", otkriva mladi norveški napadač u razgovoru za "Eurosport".

To je očigledno upalilo, jer je na to meču za Molde postigao četiri gola protiv Brana, u julu 2018. godine.

"Solskjer i ja smo zajedno radili na mojoj završnici, ne samo centaršuteve. Sećam se da mi je otkrio neka jednostavna pravila. Prvo je bilo da završavam akcije jednim dodirom. Da ne koristim previše snage u svojim šutevima i da ne pokušavam da loptom "uništim" gol i golmana."

On je rekao da se od tada trudi da o tome uvel razmišlja kada se nađe u izglednim šansama. Izgleda da mu je to stvarno pomoglo, pošto je od početka sezone 2019/20 na 33 utakmice postigao 40 golova!

"Vežbao sam to, a rekao mi je i da budem smiren. Da budem na prstima, da budem spreman da odem gde treba kada bude stizala lopta. On ima mnogo zasluga u mom napretku", zaključio je Holand.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC