• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusima nije dosadno bez fudbala: Sastavljena idealna ex-yu postava

Autor mondo.ba

Evo ko se našao u najboljih 11

 Rusija idealna ex yu postava Izvor: MN PRESS

22 kola su prošla u ruskom šampionatu sve dok na snagu nije stupila suspenzija šampionata zbog pandemije korona virusa.

U danima bez fudbala, tamošnji portal sportbox.ru objavio je interesantan tekst, čija je tematika – idealna postava sastavljena od igrača sa prostora bivše Jugoslavije.

Možda će vas zanimati

Mnogo je igrača sa balkanskih prostora koji su dali svog udjela u igrama ruskih klubova, pa su se tamošnji novinari dobro potrudili da ih smjeste u jednu zajedničku cjelinu, osmišljenju u formaciji 4-1-3-2.

Pa krenimo redom, naravno od golmanske pozicije.

Nju zauzima hrvatski čuvar mreže Stipe Pletikosa, koji je u ruskoj Premijer ligi branio boje moskovskog Spartaka i Rostova, sa kojim je osvojio Kup 2014. godine.

Bedem ispred njega čine tri srpska i jedan hrvatski internacionalac. Kraj desne aut-linije u ovom timu djeluje kapiten "orlova" Branislav Ivanović, koji je prije odlaska u Čelsi nastupao za Lokomotivu iz prestonice sa kojom je prigrlio trofej u Kupu 2007. godine, a sada je član Zenita sa kojim ima titulu iz prošle sezone.

Izvor: Maja Hitij/Bongarts

Na suprotnoj strani je Aleksandar Luković, koji je takođe dio karijere (četiri godine) proveo u timu iz Sankt Peterburga, dok štoperski tandem čine Nemanja Vidić (Spartak Moskva) i Vedran Ćorluka, koji je od 2012. godine neizostavni dio Lokomotive.

U ovoj ekipi je samo jedan fudbaler iz BiH, i to na mjestu zadnjeg veznog, a riječ je o Elviru Rahimiću, koji je 13 godina igrao za CSKA i za to vrijeme uknjižio čak 347 nastupa, uz šest golova.

Ostatak sredine terena pripada srpskim internacionalcima Milošu Krasiću i Zoranu Tošiću, nekadašnjim Rahimićevim saigračima u CSKA, te Ognjenu Koromanu, koji je nosio dres tri kluba iz ruske elite: moskovskog Dinama, Krila Sovjetov i Tereka.

Izvor: EuroFootball/Getty Images Europe

Na kraju, u napadu je jedno mjesto zauzeo sadašnji trener Partizana Savo Milošević, kojem je jedna sezona u Rusiji (2008. u Rubinu, 16 utakmica, tri gola) bila dovoljna da se nađe u ovom izboru.

Društvo mu pravi Hrvat Ivica Olić, koji se u Rusiju otisnuo 2003. godine iz Dinama, prešavši na period od četiri godine u već pomenuti CSKA, gdje je pružao sjajne partije i na 118 utakmica postigao 43 gola.

Čekamo i vaše mišljenje – da li je neko neopravdano izostavljen, da li se neko možda nezasluženo našao ovdje?

Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC