• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošlo 15 godina: Prisjetimo se prvog Zlatanovog het-trika u Kalču!

Autor Dragan Šutvić

Evo kako je to izgledalo!

 Zlatan prvi het-trik Serija A 2005. Izvor: Giuseppe Cacace/Getty Images Europe

17. april 2005. godine.

Nedjelja, 31. kolo Serije A.

Sastali su se na Dele Alpiju Juventus i Leće, meč je završen pobjedom "bjankonera" rezultatom 5:2, a vječno će ga se sjećati Zlatan Ibrahimović, koji je tada postigao svoj PRVI het-trik u Seriji A!

Možda će vas zanimati

Nakon što je prethodno, kada je riječ o seniorskoj konkurenciji, nosio dres Malmea, a potom briljirao i u Amsterdamu kao član Ajaksa, švedski napada bosansko-hercegovačkih korijena "ukazao" se 2004. godine u Torinu.

U svojoj prvoj od ukupno dvije sezone koliko je proveo u "staroj dami", Zlatan je na 35 utakmica postigao 16 golova, a, kako rekosmo, tog nedjeljnog popodneva je tri puta primorao čuvara mreće Lećea Vinćenca Sikinjana na kapitulaciju.

Tokom karijere, Zlatan je ostvario samo još jedan het-trik u Seriji A, i to skoro sedam godina kasnije (3. mart 2012.), kada je kao član Milana postigao tri gola u meču sa Palermom (4:0).

Nije, nakon sedam minuta igre, izgledalo da će domaćin lako izaći na kraj sa rivalom jer je Mirko Vučinić na semaforu ispisao – 0:1, što je rezultat kojim je Juve trijumfovao kao gost u prvoj odmjeravanju snaga te sezone, 14. novembra 2004. godine.

Stvari su, ipak, došle na svoje mjesto već do kraja prvog poluvremena. Goste je "načeo" Stiven Apija (kasnije kroz karijeru i fudbaler novosadske Vojvodine), a praktično dokrajčio Zlatan pogocima u 34. i 42. minutu.

Treći gol Ibrahimović je postigao osam minuta prije kraja, a u međuvremenu i nakon tog gola, pogađali su Pavel Nedved u 56. za 4:1 i Samuele Dala Bona sa "kreča" u pretposljednjem minutu za konačnih 5:2.

Juventus - Leće 5:2
Izvor: YouTube

Tu sezonu je Juventus završio kao prvoplasirani, ali im je godinu dana kasnije, zbog "Kalčopolija", afere oko namještanja rezultata, titula oduzeta. Na drugom mjestu završio je Milan, uz sedam bodova manje, ali je objelodanjeno da je i tim sa San Sira učestvovao u ovom skandalu, pa je na kraju odlučeno da titula ne pripadne nikome.

Prisjetimo se, na kraju, postave Juventusa sa tog meča:

Bufon, Pesoto, Tiram, Kanavaro, Zambrota, Kamoranezi, Apija, Takinardi, Nedved, Ibrahimović, Del Pjero.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC