• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bufon dogovorio novi ugovor sa Juventusom: Obara rekord Maldinija!

Autor mondo.ba

Zvanično potpisivanje će morati da pričeka zbog globalne pandemije koronavirusa, ali prema navodima italijanskih medija Đanluiđi Buffon i Andrea Anjeli, predsjednik Juventusa su dogovorili obnovu saradnje do 2021. godine.

 Đanluiđi Bufon novi ugovor Juventus, ruši rekord Paolo Maldini Izvor: Gulliver/Getty images/Claudio Villa

Legendarni 42-godišnji golman odlučio je da produži ugovor sa Juveom do juna 2021. godine, nakon što je prošle sedmice u telefonskom razgovoru sa predsjednikom dogovorio uslove, prenijela je agencija "Anadolija".

Navodno Bufon je dobio iste uslove koje ima u važećem ugovor, pa će tako nastaviti karijeru najmanje do ljeta naredne godine kada će imati 43 godine. Za sada pandemija koronavirusa sprečava zvanično sklapanje sporazuma, ali Bufon bi novi ugovor trebao potpisati čim se pruži prva prilika.

Možda će vas zanimati

U Seriji A, koja je trenutno prekinuta zbog pandemije koronavirusa, Bufon je ove sezone branio sedam puta, jer je prvi izbor na golu "stare dame" bio Vojčeh Šćešni. U Kupu Italije je upisao tri, a u Ligi šampiona jedan nastup. Ali, očigledno da iskusnom čuvaru mreže ne smeta uloga podrške poljskom golmanu.

Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Posebno jer je sa ovih sedam nastupa izjednačio rekord Paola Maldinija od 647 nastupa u Seriji A i samo mu jedan nedostaje da se izdvoji na vječnoj listi.

Bufon je prvog puta u torinskom klubu proveo čak 17 sezona, od 2001, kada je došao iz Parme, do 2018. godine. Prošlu sezonu je branio za Pari sen Žermen, ali se u ljeto 2019. odlučio za povratak u Torino. Tokom prvog boravka u Juventusu odigrao je 656 utakmica i osvojio devet titula nacionalnog šampiona, te pet pehara u Superkupu i četiri u Kupu Italije.

Za reprezentaciju Italije je branio čak 176 puta, po čemu je rekorder "azura".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC