• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džordan o početku karijere u Bulsima: Soba puna kokaina, marihuane i cura!

Autor mondo.ba

Vjerovatno najbolji košarkaš u istoriji Majkl Džordan je u dokumentarcu "Posljednji ples" (The Last Dance") otkrio šokantne podatke o Čikago Bulsima na početku njegove impresivne karijere.

 Majkl Džordan: o početku karijere u Bulsima: Soba puna kokaina, marihuane i cura! Izvor: Gulliver&Getty images, Rick Stewart

Američka televizija "ESPN" snimila je dokumentarni film "The Last Dance" ("Posljednji ples") koji je posvećen impresivnoj karijeri legendarnog Majkla Džordana. Film je trebalo da bude prikazan na ljeto, ali zbog pandemije koronavirusa, prva epizoda filma biće prikazana već predstojećeg vikenda.

Iako još nije počelo emitovanje, američki mediji su objavili detalje iz filma, koji su procurili u javnost.

Možda će vas zanimati

A oni su više nego šokantni!

Upotreba droga 80-tih godina u SAD je bila jako povećana, a od zloupotrebe narkotika nisu bili izuzeti ni američki sportisti, kao ni košarkaši iz NBA lige.

Zbog korištenja droga 1984. godine je pokrenut program u NBA ligi, koja je mogla da natjera bilo kojeg igrača na testiranje i ukoliko bi tri puta bio pozitivan, uslijedila bi zabrana nastupa na dvije sezone.

Usprkos povećanom nadzoru, u periodu kad je na NBA parkete stigao veliki "M-Džej" liga je bila "divlja".

"Vidite, momci su radili stvari koje nikad prije nisam ni vidio. Bio je jedan događaj u predsezoni... Mislim da smo bili u Peoriji. U hotelu smo i pokušavam da pronađem svoje saigrače. Kucao sam na brojna vrata i ispred jednih od njih čujem s druge strane kako nego šapuće: 'Š, š, š, neko je ispred. I tada čujem duboki glas koji pita: ' Ko je to?', a odgovorim: 'M-Džej'. Potom su svi odahnuli: ' On je samo ruki, ne brinite'. Potom su mi otvorili i ja ulazim i vidim praktično cijeli tim. Bile su to stvari koje nikad nisam vidio. Vidite linije (kokaina), puši se trava (marihuana), uz prisustvo djevojaka. Sve što sam tada rekao bilo je: 'Ja idem napolje. Sve o čemu sam tada mislio bilo je šta da sada upadne policija i pronađu ovo sve. Bio bih jednako kriv, kao i ostali. Od tada sam manje-više stalno sam", izjavio je Džordan u dokumentarcu, a prenijeli američki mediji.

Tu ekipu je Džordan zvao "Looney Tunes", jer je u ekipi bilo mnogo košarkaša koji su imali problema sa alkoholom i kokainom. Zloupotreba droga bujala je na početku Majklove karijere, što je jedna od glavnih, ali ne i jedina tema predstojećeg dokumentarnog filma, koji se sastoji od 10 epizoda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC