• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pujov intervju za Mondo: Voli NBA, da bocne, "Mamurluk", Mariju i Miodraga!

Autor Neša Petrović

"Marija se porodila i sada smo ponosni roditelji jednog malog Miodraga. Dobio je ime po mom tati i već ima fotografije u opremi Partizana".

 Stevan Jovetić  intervju za Mondo: Voli NBA, da bocne, "Mamurluk", Mariju i Miodraga! Izvor: MN PRESS

Treneri dele fudbalere na one koji znaju i koji ne znaju. Navijači, na one koje vole i koje ne vole.

A novinari? Novinari ih dele na srdačne i odbojne.

U takvoj konstelaciji stvari, Stevan Jovetić je prototip perfektnog fudbalera. Mnogo zna sa loptom i treneri ga obožavaju. Lojalan je sredini kojoj pripada i navijači mu kliču.

Možda će vas zanimati

Izvor: MN PRESS

NBA obožava!

"Gledam ponovo sva finala iz poslednjih desetak godina. Bio sam sa Savketom (Stefan Savić, op.aut) 2016. godine u Klivlendu, kada je došlo do onog spektakularnog preokreta. Golden Stejt je vodio sa 2:0 i 3:1, a Klivlend u sedmoj utakmici osvojio titulu. To je uspomena za ceo život. Uživao sam u bravurama Lebrona Džejmsa, Kevina Lava, Tristana Tomsona… Lebron je u tom odlučujućem meču postigao 27 poena, ali je mene najviše oduševio Kajri Irving. Nisam mogao da verujem da neko sa takvom lakoćom pogađa iz najtežih pozicija".

A odnos sa medijima? E, to je tek posebna priča. Kod Jovete nema 'neću', 'ne mogu' ili 'hajde drugi put'. Uvek na raspolaganju i maksimalno ljubazan. Kako i dolikuje momku koji je vanserijskoj fudbalskoj klasi dodao i besprekorno kućno vaspitanje.

"Situacija je zategnuta, kako u Monaku, tako i u celoj Francuskoj" – raportira iz Kneževine crnogorski reprezentativac – "Uvedene su određene restrikcije, ali ne tako drastične kao u Srbiji i Crnoj Gori. Može da se izađe, da se prošeta… Sportistima je dozvoljeno sat-dva treninga na otvorenom prostoru. Naravno, samo po dvoje. Nikako u grupama".

Nema klasičnog karantina, ali Jovetiću prija toplina porodičnog doma. Naročito u poslednjih mesec i po dana…

"Marija se porodila i sada smo ponosni roditelji jednog malog Miodraga. Dobio je ime po mom tati i već ima fotografije u opremi Partizana (smeh). Prija mu klima, ovde je svaki dan 15-20 stepeni. Čekamo da još otopli pa da ga izvedemo u šetnju. Za sada je samo sa terase imao priliku da uživa u panorami Montekarla. Još je mali i ne želimo ništa da rizikujemo. Tu su mi mama i sestra, pomažu nam i sa njima je sve lakše".

Lopta miruje već mesec dana i ko zna kada će se opet zakotrljati.

"Priznajem, nedostaje mi fudbal. Treniram svaki dan po 2-3 sata, trudim se da održim formu i koliko je to moguće, ne ispadnem iz ritma. Ali, taj individualni rad ne može da zameni osećaj  prave utakmice i punih tribina. Jedva čekam da se situacija smiri i da počnemo normalno da funkcionišemo".

Izvor: MN PRESS

Ko kaže da u četiri zida nema uslova za radne aktivnosti.

"Ma postoji gomila stvari koje mogu da se obave i od kuće. Bar ova moderna tehnologija pruža milion mogućnosti. Vi preko on-lajna možete da se družite, da radite jogu, čitate knjige, upišete neki kurs. Veoma je važno da se ne opustimo, nego da ovo shvatimo kao priliku za sticanje novih znanja i novih iskustava. Iz ove situacije moramo da izađemo mudriji i pametniji. Ako ne bude tako, neće značiti da smo bili nedisciplinovani, nego da smo bili lenji".  

Talasom zaraze najviše je pogođena Italija u kojoj je Stevan proveo najlepše godine karijere.

"Njih je među prvima zadesilo, očigledno nisu bili spremni. Mnogo mi je žao, pratim svaki dan preko medija koliko pate i kako se bore. Proveo sam divnih šest i po godina na Apeninima, ostali su mi u srcu i tamo imam veliki broj prijatelja. Ne poznajem lično te igrače koji su pozitivni na koronu, ali imam informacije da se osećaju dobro i da će uskoro ozdraviti. Ipak su to mladi momci, u punoj formi i sa jakim imunim sistemom".

U timu Monaka niko se nije požalio na simptome koronavirusa.

"I neka ostane tako. Imamo grupu na vats-apu i niko ništa nije prijavio. Možda je bilo onih koji su mimo toga razgovarali sa klupskim lekarom, ali ne verujem. Dobili smo vrlo precizne instrukcije šta da radimo i kako da se ponašamo. Izlasci samo po potrebi i to sa maskom i u rukavicama. Da se kontakti sa drugim osobama svedu na minimum. I naravno, lična higijena. Gel i pranje ruku bar deset puta dnevno. Mada se ovo poslednje podrazumeva i u normalnim okolnostima".   

Izvor: MN PRESS

Odlična opservacija. Zar je korona morala da nas nauči osnovnim principima zdravog života.

"Kasno smo shvatili ozbiljnost situacije. U početku niko nije pridavao značaja, mislili smo da je reč o najobičnijem virusu. Onog trenutka kada je sve stalo, počeli smo da razmišljamo o mogućim posledicama. Javili su se strah i panika, naročito zbog starijih ljudi. U svemu ovome ima i pozitivnih stvari. Sada konačno možemo da se posvetimo porodici, da provedemo više vremena uz svoje najmilije. Često sam slušao prijatelje kako se žale što imaju mnogo posla i što ne stižu da se posvete sebi i svojima. Pa evo vam sada vremena na pretek, sedite kod kuće i uživajte".

Kao što to radi Stevan Jovetić…

"Trenutno se podsećam svojih golova i pravim retrospektivu po klubovima za koje sam nastupao. Uskoro će se oni najlepši pojaviti na mojim društvenim mrežama, ali vama mogu da otkrijem koji su u najužoj konkurenciji. Iz Partizana svakako onaj u Derbiju za 1:1. U Fiorentini je bilo mnogo lepih golova, ali je meni najdraži onaj protiv Sportinga kada smo posle 10 godina ušli u Ligu šampiona. U dresu Sitija, dva gola protiv Liverpula i oni koje sam dao Čelziju i Totenhemu. U Interu, gol protiv Atalante u 95. minutu, ona 'bocka' protiv Udinezea i gol protiv Napolija. Sa Seviljom tri komada Real Madridu, nezaboravno. U Monaku nekoliko 'bocki', ali i gol glavom protiv Liona. I sa reprezentacijom, mnogo sjajnih golova. Recimo, one makazice protiv Jermenije".

Deluje da 'bocka' ima prednost u odnosu na druge majstorije iz bogatog repertoara.

"Volim nesvakidašnje golove".

Kažu da se defanziva u fudbalu zasniva na postulatima košarkaške metode. Možda je i Savić pokupio neke cake od zvezda NBA lige.

"Čujemo se svaki dan. Tamo je u Madridu, već 20 dana ne izlazi iz karantina. Sam je, ali se fino organizovao i nije mu dosadno. I on igra ove igrice, uglavnom PUBG… to je na foru Kauntera… Igra se on-lajn i tu ti 4-5 sati prođe kao od šale. Ja sam više za Sony, 'Slagalicu' i 'Ne ljuti se čoveče'. Imam svoje društvo iz Osnovne škole, nas sedam, osam… pa kako je ko slobodan i kako se kome zalomi".

Kada dosade društvene igre, tu je kućni bioskop da se razbije monotonija i da se lakše zaspi.

"Preporučujem 'Hačiko'. Jeste stari film, ali ga svaki put odgledam od početka do kraja. Rađen je po istinitom događaju, Ričard Gir glumi profesora koji je našao napuštenog psa. Jedini film uz koji sam zaplakao. I mi isto imamo psa, pa me to pomalo podseti na tatu i onda se rastužim. 'Mamurluk' takođe mogu da pogledam više puta, sva tri dela. Volim i serije, ali one su teže za gledanje i izbegavam ih noću. Intrigiraju me serije o mafiji. Upravo pratim 'Suburu', to je priča o starorimskoj mafiji. Pre par godina je snimljen film, a sada je Netflix uradio seriju. Odlična je. I naravno, kultni 'Prijatelji'. Onako, pred spavanje… da se maksimalno opustim i nasmejem". 

A neki francuski film…

"Nikako da usavršim taj francuski. Taman uhvatim ritam, tri puta nedeljno, desi se povreda i odem za Beograd. Vratim se, nastavim sa kursom, opet povreda. Sad ovo sa koronom… fali mi još samo malo. Kad se uozbiljim, ide mi odlično. Ali dajem intervjue na francuskom i to mi je za sada sasvim dovoljno. Nije u rangu engleskog, španskog i italijanskog, ali polako… biće. Što se tiče filma, neka bude 'Nedodirljivi'. Odlična francuska komedija".

Izvor: MN PRESS

Čelnici UEFA svakodnevno održavaju kontakte sa nacionalnim asocijacijama, tražeći idealno rešenje za završetak tekuće i početak naredne sezone.

"Predsednik Makron je juče izašao u javnost i rekao da bi između 11. i 13. maja situacija mogla da bude pod kontrolom, što bi značilo da će se liga nastaviti 4. ili 17. juna. U tom slučaju, odigralo bi se preostalih desetak kola i odmah bi startovao novi šampionat. Meni je to najlogičnije rešenje, jer bi za igrače bilo loše da za dva meseca opet moraju na neku dužu letnju pauzu. Sve je još uvek u magli, ali je sasvim izvesno da ćemo igrati utakmice na svaka tri dana, kako bi se nadoknadio ovaj zaostatak. A treba uračunati i 3-4 nedelje priprema uoči nastavka prvenstva. Za mene je sve ovo došlo u najgorem mogućem trenutku, jer sam osam meseci nakon povrede taman ušao u formu i počeo da dajem golove".  

Da li sada shvatate zašto je zahvalan za medije. U razgovoru sa Jovetom, ne postoje tabu teme. Čak ni kada se pomene ime Ljubiše Tumbakovića.

"Imali smo korektan odnos za vreme njegovog boravka na klupi Crne Gore i baš zbog toga mislim da je postojao lepši način da se sve završi. Reprezentaciji Srbije želim da se plasira na Evropsko prvenstvo jer imam mnogo prijatelja i bivših saigrača među njima. Čujem se redovno sa Kokijem (Aleksandar Kolarov, op.aut). I on je sam u Rimu, kao Savke u Madridu. Trenira, gleda televiziju i čeka da život počne normalno da funkcioniše. U kontaktu sam sa Matijom Nastasićem… sa Ljajom… Srećom, bili smo na vezi onaj dan kada su objavili da je zaražen koronavirusom i odmah sam znao da informacija nije tačna", rekao je Stevan "Pujo" Jovetić na kraju intervjua za Mondo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC