• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Srbiju od Partizana: Celokupne pripreme na Zlatiboru!

Autor Vladimir Sukdolak

U Partizanu kažu da će letnje pripreme najverovatnije biti u Srbiji. Još uvek niko nije spreman da priča o datumima nastavka takmičenja. Ideja o modelima Superlige i Kupa ima više.

 Partizan-resenje-korona-virus-pripreme-Srbija Izvor: MN PRESS

Prošlo je više od mesec dana (14. mart) kako su fudbaleri Partizana odigrali poslednji meč ove sezone. Nakon pobede u gostima protiv Voždovca (2:1), crno-beli ne samo da nisu više igrali utakmice, već se nisu nijednom ni okupili u svom trenažnom centru "Teleoptik".

Usled pandemije korona virusa vlasti u Srbiji su uvele vanredno stanje i dodatnim merama se upustile u borbu protiv širenje zaraze Covid-19. Jedna od njih se odnosila i na suspenziju svih sportskih događaja i takmičenja. Samim tim, Superliga Srbije prekinuta je posle odigranog 26. kola.

Možda će vas zanimati

Odmah nakon toga klubovi u Srbiji, u cilju zaštite fudbalera i zaposlenih, doneli su odluku da obustave sve aktivnosti, od utakmica do grupnih treninga. Igrači su, kao i ostali građani, morali u izolaciju i karantine, u kojima se nalaze i danas čekajući završetak svetske zdravstvene krize.

U Partizan pažljivo osluškuju vesti iz UEFA i u stalnom su kontaktu sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, Zajednice, ali i sa kolegama iz drugih klubova.

Crno-beli su voljni da prihvate svako rešenje koje ni najmanje neće ugroziti zdravlje fudbalera i ostalih. O tačno definisanim datumima za nastavak sezone i modelu kako bi Superliga i Kup Srbije trebalo da izgledaju posle proglašenja kraja epidemije, još se nije detaljno pričalo. Postoje određene ideje, koje će najviše zavisiti od trajanje pandemije, ali i kalendarske tačke, preko kojih bi nastavak dva fudbalska takmičenja u Srbiji bio izlišan.


U Partizanu su razmišljali i o tome gde će narednog leta spremati za sledeću sezonu.

I pre pandemije i suspenzije takmičenja postojala je opcija da se po prvi put celokupne pripreme odrade u Srbiji, međutim u trenutku krize ona je postala realna. Crno-beli će gotovo sigurno letnje pripreme odraditi na Zlatiboru, a nije isključeno da jedan deo provedu i na Tari. Za očekivati je, ipak, da im baza tokom leta bude hotel "Palisad", u kojem su više puta boravili prethodnih godina. Na taj način "parni valjak" želi da u kriznom trenutku doprinese i razvitku turističke privrede Srbiji.

Crno-beli neće napuštati Beograd i Teleoptik kada se budu stekli uslovi za grupne treninge posle kraja pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC