• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morali su da izmisle povredu: Kako je Di Kanio šalom povredio saigrača?

Autor mondo.rs

Znali smo da Italijan često ne razmišlja o posledicama.

 Morali su da izmisle povredu: Kako je Di Kanio šalom povredio saigrača? Izvor: Getty Images/New Press, New Press/Getty Images Europe

Navijačima Lacija je otpozdravljao nacističkim simbolima, u Vest Hemu je pokazivao da mu nisu potrebni poklonjeni penali, a kroz celu kariejru se isticao temperametnom. Bio je Paolo Di Kanio kontoverzna ličnost tokom igračkih dana.

O jednoj bizarnoj situaciji iz 2005. godine govorio je Gabi Mudingaj, nekadašnji saigrač Italijana u rimskom Laciju. Zbog anegdote koju je Di Kanio pripremao, Mudingaj je mesec dana bio van terena.

Možda će vas zanimati

Trebalo je da se igra protiv Rome, u gradskom derbiju i ijednoj od najbitnijih utakmica u sezoni. Nekoliko dana pred susret, Paolo Di Kanio, jedan od najiskusnijih u klubu, pozvao je u svoj dom na piće novajlije u timu.

Mudingaj, Igli Tare, Valon Behrami i Manuel Beleri pozvani su kod iskusnijeg saigrača. Svi oni, uključujući i Paola, već tada su znali da se Gabi plaši pasa.

Di Kanio ih je imao nekoliko u dvorištu i to je jedna od prvih stvari koje je ''žrtva'' primetila. Pozicionirao se tako da ih ima na oku, a psi su neprekidno lajali na goste.

''Napravio sam raspored sedenja, ali sam se u jednom trenutku okrenuo. Tada je nešto skočilo na mene. Počeo sam da vrištim i vičem kako me je ujeo pas, ali to se nije desilo. Bio je to Paolo Di Kanio koji je izvodio trik. Bio sam preplašen i tom prilikom sam povredio butni mišić. Morali smo da krijemo šta se desilo, zamislite da je trener saznao...'', rekao je bivši fudbaler.

Mudingaj je u Laciju ostao tri sezone, pre nego što se preselio u Bolonju gde je postao klupska legenda. Kratko je igrao za Inter, Ćezenu i Pizu, gde je završio karijeru. Bio je i reprezentativac Belgije, iako je rođen u Kongu.

Paolo Di Kanio je svoju profesionalnu kariejru počeo u Laciju, gde je postao klupska legenda. U međuvremenu je nosio dres Jvuentusa, Napolija, Milana, Seltika, Šefild Vendzdeja, Vest Hema i Čarltona, pre nego što se vratio u rodni grad.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC