• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabra izjava: Dončić će nadmašiti Novickog!

Autor Milutin Vujičić

Ima i podršku Dirka da uspe na tom putu...

 Hrabra izjava: Luka Dončić će nadmašiti Dirka Novickog! Izvor: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Luka Dončić nije ni dve pune sezone u opremi Dalasa, ali već se uveliko povlače paralele sa najboljim košarkašima svih vremena.

Ipak, vredi istaći da je pred njim dug put kako bi se jednog dana, verovatno tek po završetku karijere, mogao svrstati rame uz rame sa njima, a prvo će morati da pokaže i da li je najbolji evropski košarkaš ikada - gde je takođe žestoka konkurencija!

Možda će vas zanimati

S jednim od najboljih igrao je u svojoj "ruki" sezoni u NBA kada je izbliza mogao da vidi koliko navijači Dalasa obožavaju Dirka Novickog - najvećeg igrača kog je ova franšiza imala.

Nemac je od 1998. do 2019. godine nosio dres Maveriksa i sa njima osvojio jedan šampionski prsten (2011. godine). On je šesti košarkaš u istoriji NBA koji je ubacio više od 30.000 poena, a najbolji je poenter, skakač, trojkaš i šta još sve ne u svom Dalasu.

Čovek koji će mu uvek do neba biti zahvalan svakako je Mark Kjuban, vlasnik kluba iz Teksasa, koji je Dalas kupio dve godine nakon dolaska Dirka Novickog...

Sada gleda kako stasava još jedan majstor košarke, a ko će biti veća legenda kluba?

"Da li bi Luka Dončić mogao da prevaziđe i Dirka Novickog kao najbolji košarkaš Dalasa ikada... Da, zato što se košarka promenila, sada se igra 'otvorenije' nego kada je Dirk došao u ligu, tako da Luka u startu ima prednost!", rekao je Mark Kjuban.

Izvor: Getty Images/Ronald Martinez, Ronald Martinez/Getty Images North America

"Mogao bi da osvaja titule za najkorisnijeg igrača, šampionsko prstenje... Nadam se tome, a znam da se tome nada i Novicki", dodao je vlasnik franšize iz Teksasa.

Mark Kjuban je istakao i da su Luka Dončić i Dirk Novicki dobri prijatelji, kao i da bivši nemački košarkaš podržava Slovenca na tom putu, a videćemo šta će Dalas uraditi kada se sezona (i ako se) nastavi posle prekida.

Dončić je ove sezone za Dalas odigrao 54 meča i u proseku je beležio 28,7 poena, 9,3 skoka i 8,7 asistencija po utakmici.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC