• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o planu UEFA: Liga šampiona u avgustu - evo kako će to izgledati

Autor Mladen Šolak

Italijanski novinari ekskluzivno su objavili saznanja iz evropske "kuće fudbala".

 Sve o planu UEFA: Liga šampiona [u avgustu] - evo kako će to izgledati Izvor: MN PRESS

Sljedeće nedjelje, Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) obaviće još jedan krug važnih sastanaka na kojem će detaljno iznijeti plan za nastavak ili prekid sezone.

Kako sada stoje stvari, izvjesno je da će nacionalna takmičenja biti završavana od juna, a da će međunarodni kupovi biti odigrani do kraja u avgustu.

Možda će vas zanimati

Iako još nema zvaničnih potvrda, širom Evrope objavljena su saznanja italijanskog "Skaja"; koji je ovog vikenda predstavio plan UEFA za kakav-takav kraj takmičarske 2019/20 na terenu.

Prema tom planu, sve preostale utakmice Lige šampiona 2019/20 biće odigrane u avgustu. Mečevi će biti zakazani u "zgusnutom" rasporedu, a najprije će biti dovršeni dvomeči osmine finala u kojima je preostalo da se odigraju revanši.

Te četiri utakmice biće zakazane za 7. i 8. avgust, kada će igrati:

Real - Siti (1:2),

Čelsi - Bajern (0:3),

Lion - Juventus (1:0),

Napoli - Barselona (1:1)

Dalje, prema saznanju italijanskih novinara, prve utakmice četvrtfinala bile bi odigrane 11. ili 12. avgusta, a revanši odmah potom - 14. i 15. avgusta. Podsjetimo, za tu fazu su se već kvalifikovali Pari Sen Žermen, Lajpcig, Atalanta i Atletiko Madrid.

Prve utakmice polufinala bile bi na programu 18. i 19. avgusta, a revanši 21. i 22. avgusta, dok bi finale bilo odigrano 29. avgusta u Istanbulu, na stadionu "Ataturk".

Naredna sezona Lige šampiona u tom slučaju bi počela 20. oktobra.

Kada je u pitanju Liga Evrope, ona bi bila igrana 2. ili 3. avgusta, kada bi morale da budu odigrana preostala dva prva meča osmine finala, Sevilja - Roma i Inter Hetafe. Preostali revanši te faze, uključujući i navedena dva para, bili bi odigrani 6. avgusta.

Poslije toga, prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope bile bi odigrane 10. avgusta, revanši 13. avgusta, polufinala 17. i 20. avgusta, a finale 27. avgusta, na Gdanjsk arena.

Ovo je za sada nezvanično saznanje, ali je toliko precizno razrađeno da navodi na zaključak da bi UEFA zaista mogla da usvoju ovu ideju i da na ovaj način okonča sezonu evro-kupova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC