• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandarić napušta Olimpiju: Samo jedan način finansiranja - moj novčanik!

Autor mondo.ba

Srpski biznismen Milan Mandarić poslije pet godina je odlučio da napusti ljubljansku Olimpiju.

 Milan Mandarić napušta NK Olimpija  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Lider na tabeli prvenstva Slovenije, Olimpija iz Ljubljane u narednu sezonu će uči bez predsjednika Milana Mandarića.

Nekadašnji vlasnik belgijskog Šarloa, francuske Nice i engleskih klubova Portsmut, Lester i Šefild Vendsdej potvrdio je odlazak u razgovoru za slovenački list "Dnevnik".

Možda će vas zanimati

"Ovo je definitivno", rekao je predsjednik ljubljanskih "zmajčeka".

Osamdesetjednogodišnji Mandarić je pojasnio da su razlozi za "dizanje sidra" potpuna nebriga tamošnjeg društva, koje je vrlo loše u motivaciji i potpuno obeshrabruje ljude da ulažu u sport", što je dodatno pojačano pandemijom koronavirusa.

"Nije tajna da Olimpija, s rijetkim, ali vrlo uglednim sponzorima, ima jedan izvor prihoda. To je moj novčanik", dodao je Mandarić, napominjući da "u ovakvim okolnostima može da osigura pola novca od plata".

Prema njegovim riječima, pojedinci u Olimpiji su odbili ponudu  za smanjenje primanja.

"Jasno sam im dao do znanja da o tome nema pregovora. Ako neko misli da je njegov ugovor u ovakvoj svjetskoj situaciji i da bi ga trebalo izuzeti od svega što sada prolazi cijelo čovječanstvo, onda stvarno nije u pravom klubu. Ali ako gledamo samo kroz kamate i novac, pitam se gdje je uopšte moj interes, insistirati na finansiranju kluba kad sve stoji".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Mandarić je podvukao da će u ljubljanskom klubu ipak ostaviti "dobre vijesti".

"Milan Mandarić je uradio dosta za Olimpiju. Ponosan sam na to. Uložio sam svojih 18 miliona evra u težak i fer novac, stvorio sam ugledan klub u Sloveniji i Evropi. Osvojili smo četiri trofeja, što nije bilo lako ni jeftino. Trebalo je potrošiti puno novca, nekoliko puta smo ga i potrošili, ali koga briga. Zbog toga sam imao najviše štete. Smanjili smo dosta troškova u posljednjih pola godine".

Takođe, istakao je da će probati da nabavi novac kako bi se završila aktuelna sezona.

"Pokušaću da osiguram novac da dovršim ovu sezonu, ako je moguće. Mnogo zavisi od spoljnih okolnosti, na koje ja nemam puno uticaja. Još uvijek nisam u potpunosti očajan da tražim novog investitora, iako sam sve više pesimističan. Ako investitora više nema, svi znamo što to znači. Ako je Milanu Mandariću jedino važno da Olimpija preživi, ​​onda je to jako loše, jer sam već iscrpio svu energiju, entuzijazam i potrošio previše novca. Vrijeme je da se oprostim. U svakom slučaju, s novom sezonom više neću biti predsjednik Olimpije. Ovo je definitivno", zaključio je Mandarić.

Mandarić je kupio ljubljanski klub u junu 2015. godine za četiri miliona evra od crnogorskog biznismena Izeta Rastodera.

Sadašnja Olimpija je inače osnovana 2005. godine i nema nikakve veze sa originalnom, koja je ugašena 2004. kada je bankrotirala, prenijele su agencije.

Takmičenje je započela u najnižem rangu, a do prve lige Slovenije je dogurala 2009. godine. Olimpija je do sada dva puta bila slovenački prvak (2016, 2018), posljednji put pod vođstvom hrvatskog stručnjaka Igora Bišćana. Prošle sezone, "zmajčeki" su osvojili drugo mjesto, dok su u aktuelnoj sezoni do prekida zbog pandemije koronavirusa bili lideri sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano Celje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC