• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

E, to je ozbiljan pristup: Švajcarska liga i doktori za spas fudbala

Autor mondo.rs

Švajcarci krajnje ozbiljno pristupili problemu nastavka fudbalskih takmičenja. Detaljan plan sastavili SFL i Institut za infektivne bolesti u Bernu.

 Svajcarska-plan-za-fudbal Izvor: Guliver/Getty Images, tampatra/iStockphoto

Švajcarska fudbalska liga (SFL) podnela je vladi te države detaljan plan, napravljen u saradnji sa zdravstvenim stručnjacima, za mogući nastavak treninga i utakmica posle gašenja epidemije korona virusa.

Švajcarska vlada je tokom prošle nedelje najavila postepeno ukidanje ograničenja, koja su imala za cilj suzbijanje širenja infekcije Covid-19. Švajcarci će od 27. aprila ponovo moći da posećuju salone lepote, frizere...

Možda će vas zanimati

Organizacija zadužena za fudbalsku ligu nada se da bi sezona, koja je suspendovana 2. marta, u bliskoj budućnosti mogla ponovo da se pokrene.

U većem delu Evrope fudbal je polovinom marta potpuno stao i do danas su šampionati ostali suspendovani, dok su neki, poput belgijskog, a po svemu sudeći i holandskog, završeni i neće se nastaviti čak i kada prođe pandemija. Savezi u Nemačkoj i Austriji, državama s kojima se Švajcarska graniči, rešile su da ekipama dozvole treninge, ali pod strogim ograničenjima društvenog distanciranja.

Čelnici SFL su stava da bi nastavak prvenstva, čak i sa utakmicama koje se igraju bez navijača, bio pozitivan znak za zemlju uopšte, ali je takođe neophodan i za sprečavanje finansijske propasti švajcarskog fudbala.

"Vrhunski fudbal Švajcarske želi da pošalje signal naciji da je moguće što pre vratiti se nečemu što nagoveštava povratak u normalan život. Ovo je jedini način da se spasi švajcarski profesionalni fudbal u sadašnjem obliku, a u isto vreme se poštuju važni uslovi za zaštitu igrača i stanovništva", navode iz Švajcarske fudbalske lige.

SFL je u saradnji sa Institutom za zarazne bolesti (IFIK) na Univerzitetu u Bernu napravio plan koji sadrži "moguće scenarije za nastavak treninga i organizovanje utakmica bez navijača" i da bi on trebalo da posluži kao "osnova za odluku vlasti u profesionalnom fudbalu". Ti dokumenti su takođe zamišljeni kao opšti vodič "koji će pokazati kako se treninzi, takmičenja i slobodne sportske aktivnosti mogu ponovo odvijati u okviru zaštitnih mera koje su još na snazi".

Detalji plana, nažalost, još nisu saopšteni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC