• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin spisak za prodaju: Treća sreća za Pavkova? Rodić, Degenek, Boaći...

Autor Jovan Terzić

Crveno-bijelima predstoji prelazni rok u kom će, ponovo, primarni biti odlasci.

 Crvena-zvezda-prelazni-rok-ljeto-2020-transferi-Pavkov-Boaci-Degenek-Rodic Izvor: MN PRESS

Generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela u posljednja dva prelazna roka nisu se proslavili, a uskoro će dobiti novu - vjerovatno i posljednju - priliku da prodaju pojedine igrača od kojih se na "Marakani" očekuje solidna zarada.

Ovaj put imaće dodatan pritisak, pošto će novac od odlazećih transfera biti i osnovni izvor prihoda Crvene zvezde u vrijeme finansijske krize izazvane korona virusom.

Možda će vas zanimati

''Kao što je i Zvezdan Terzić rekao Crvena zveda zavisi od odlazaka. Mi ćemo biti prinuđeni da prodajemo naše igrače, a kada to uradimo ostaće nam neke pozicije nepopunjene i moraćemo da reagujemo u skladu sa tim i da dovodimo zamjene", najavio je Mrkela gostujući na klupskoj televiziji.

I u januarskom prelaznom roku direktorski tandem trudio se da smanji igrački kadar i dopuni klupsku kasu poslije još jedne rezultatski sjajne jeseni koja je donijela značajne prihode plasmanom u Ligu šampiona i pobjedom nad Olimpijakosom u grupnoj fazi, te prodajom ulaznica za taj duel, kao i one protiv Totenhema i Bajern Minhena.

Nije, ipak, prethodni prelazni rok bio za pohvalu, osim što je dovedeno manje igrača nego šest mjeseci ranije.

Stigao je samo Seku Sanogo, doduše, odmah se i povrijedio pa još nije debitovao, a prodat je Marko Marin, uz pozajmice Krstovića, Stankovića, Vasiljevića, Jevtovića i ponovo Jirke.

Pojačanja iz sopstvenih redova

Očekuje se da pored Nikolića i Gavrića šansu po nastavku sezone dobiju još dvojica mladih fudbalera poniklih u školi crveno-bijelih, napadač Ilija Babić i štoper Aleksandar Lukić. Vidjećemo hoće li uspjeti da se nametnu i za ostanak u prvom timu.

Kao i ljetos, u Zvezdi su se i zimus nadali da će zaraditi na Ričmondu Boaćiju ili Milanu Pavkovu, ali zadovoljavajućih ponuda nije bilo. Zato je odlučeno da Miloš Degenek ide u Kinu, međutim, i taj transfer se izjalovio zbog korona virusa koji je u to vrijeme uveliko harao azijskom državom.

Očekuje se da sva trojica ponovo budu u ponudi, ali i još neki igrači koji bi mogli da donesu solidnu zaradu. Prije svih, Milan Rodić i Njegoš Petrović.

Uz pomenute, neće biti iznenađenje ukoliko crveno-bijele napuste Dušan Jovančić, Branko Jovičić ili Marko Gobeljić, pa čak i jedan od novopečenih prvotimaca - Željko Gavrić ili Veljko Nikolić.

Odlazak nekog od njih dvojice, ipak, mogao bi da se dogodi jedino ako baš "zapne" sa prodajom iskusnijih.

O trenutnim cijenama Zvezdinih fudbalera trenutno je nezahvalno govoriti, jer će ih bez dileme diktirati tržište.

Poznato je da su se u Zvezdinom rukovodstvu ranije nadali da bi na prodaji Boaćija i Pavkova mogli da inkasiraju oko 7.000.000 evra, ali sada bi morali da budu zadovoljni i polovinom te sume. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC