• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan: Nema te video-seanse koja može da zamijeni atmosferu iz svlačionice

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Čuvar mreže Crvene zvezde vjeruje da će se vanredno stanje brzo završiti i da će život u cijelom svijetu početi normalno da funkcioniše. Najiskusniji prvotimac srpskog šampiona kaže da mu je prinudni kućni karantin dobro došao.

 Milan Borjan: Nema te video-seanse koja može da zamijeni atmosferu iz svlačionice Izvor: MN PRESS

Kapiten i najiskusniji prvotimac Crvene zvezde Milan Borjan u porodičnoj atmosferi provodi karantinske dane.

Iskusni čuvar mreže ističe da mu sve ovo ne pada toliko teško, s obzirom da sada ima više vremena za ženu i sina, ali ipak ističe da jedva čeka povratak na teren.

Možda će vas zanimati

"Konačno sam dobio priliku da se posvetim porodici. Nedostajali su mi zajednički trenuci sa ženom i sinom. Prije ove pandemije, ritam je bio ubitačan, igrali smo na svaka tri dana i prosto sam ih se uželio", rekao je Borjan na početku razgovora za agenciju Anadolija.

"Imamo dvorište ispred kuće i sve se mnogo lakše podnosi. Upravo sam pokosio travu i sada sa Filipom igram fudbal. Geni su čudo, više voli da stane na gol i da brani, nego da šutira i da daje golove. Bacaka se tako po dvorištu i hoće da bude golman", priča fudbaler rođen u Kninu prije 32 godine.

- KUVA BOLJE OD SUPRUGE -

Pored dvorišta u kome pika loptu sa svojim nasljednikom, Borjan mnogo vremena provodi i u kuhinji porodičnog doma.

"Često spremam ručak, a pasta i roštilj mi idu najbolje od ruke. Fića je prije neki dan rekao ’tata, ti bolje kuvaš od mame’. Zaista mi prija ta familijarna atmosfera. Ujutro popijem kafu sa suprugom, poslije toga oboje istreniramo i osjećamo se fenomenalno tokom čitavog dana. Iz kluba su mi poslali program po kome radim i održavam formu. Svako je od igrača dobio svoj bicikl, jako je važno da budemo fizički spremni kada počnu pripreme za nastavak sezone. Članovi našeg stručnog štaba su pratili šta se dešava u Italiji i na vrijeme su preduzeli sve neophodne mjere da nam obezbijede najbolje moguće uslove za rad", rekao je Borjan.

Upravo po uzoru na trenere iz Italije, Dejan Stanković praktikuje i grupne seanse preko videolinka.

"Jednom ili dva puta mjesečno održavamo sastanke uz pomoć aplikacija 'Zoom' i 'House Party'. Komentarišemo treninge, dajemo sugestije, provjeravamo šta je ko uradio u prethodnom periodu. Na taj način jačamo timski duh i držimo atmosferu na istom nivou na kome je bila prije vanrednog stanja. Koliko vidim, svi u ekipi solidno podnose trenutnu situaciju. Teže je onima koji imaju više djece, a žive u stanovima. Pogotovo kada se zaređa dva-tri dana s policijskim časom. Ali proći će", izjavio je Borjan.

Zahvaljujući idejama ljudi iz marketinga kluba, najstarijim navijačima Crvene zvezde je priređeno prijatno iznenađenje tokom vanrednog stanja.

"Veoma lijep gest. Mislim da smo jedini klub u regionu koji je u ovim teškim trenucima po čitavo društvo, uspio da obraduje one koji su najugroženiji. Pokazali smo da imamo veliko srce, išli smo od kuće do kuće i dijelili pakete sa suvenirima Crvene zvezde. Naravno, nosili smo maske i rukavice, poštovali smo sve propise i savjete nadležnih institucija Republike Srbije. Iskreno, mislim da ovo sa korona virusom neće potrajati još dugo. Svi smo se uželjeli fudbala i druženja prije i poslije treninga. Nikakva video-seansa ne može da zamijeni prirodnu atmosferu iz svlačionice", pričao je Borjan.

Izvor: SRDJAN STEVANOVIC/GETTY IMAGES EUROPE, GETTY IMAGES/SRDJAN STEVANOVIC

- UVIJEK SE NAJEŽIM KAD GLEDAM DRAMU IZ KOPENHAGENA -

Karantin je sjajna prilika da se još jednom pogledaju snimci nezaboravnih mečeva Crvene zvezde na evropskoj sceni.

"Imamo sada i zvaničnu klupsku televiziju na kojoj se svakog vikenda u sklopu ’Zvezdinog bioskopa’ emituju najzanimljivije utakmice iz Lige šampiona i Lige Evrope. Gledao sam ponovo duele s Krasnodarom, Kopenhagenom, Jang Bojsom, Salcburgom, Arsenalom, Liverpulom… Koliko god puta da vratim film na onu penal-dramu u Kopenhagenu, uvijek se naježim i jedva odgledam snimak do kraja. Ne mogu da vjerujem kako su navijači uspjeli da izdrže onoliku tenziju. Potpuno je drugačiji osjećaj kada si na terenu i kada sa određene vremenske distance gledaš snimak na televiziji. Ako bih morao da izaberem najdražu intervenciju, onda je to ona protiv Krasnodara. Jer tu je sve počelo", kazao je Borjan.

KANADA

Borjan redovno održava kontakt i s Kanadom. "Čujem se s mojima i sa saigračima iz reprezentacije. Tamo je još teže, jer oni nikada nisu imali iskustva s vanrednom situacijom. Nije bilo ratova. Ulice su prazne, sve djeluje sablasno… Oni za razliku od drugih, striktno poštuju restrikcije i ponašaju se veoma odgovorno. Mi smo prošli mnogo toga u životu i nekako smo i ovo sa korona virusom shvatili kao normalnu pojavu. Ali, ne plašim se jer vidim da je država Srbija spremna da se izbori s ovim velikim problemom", rekao je Borjan.

Izvor: MN PRESS

- BEZ NAVIJAČA, NIJE TO TO -

Sasvim je izvjesno da evropskom fudbalu tek poslije pandemije predstoji dug period oporavka.

"Finansijski gubici će biti enormni. Mene najviše brine igranje bez publike. Crvena zvezda ne spada u onu grupu srpskih klubova koja je navikla da igra utakmice pred mizerno malim brojem navijača. Mi smo u svakom kolu imali 10-15.000 gledalaca. Delije su oduvijek bile naš 12. igrač i biće mnogo teško bez njihove pomoći. Veliki je to udarac, ne samo za Zvezdu, već i za sve klubove iz onih najjačih evropskih liga", kazao je Borjan.

Stručnjaci kažu da će igračima poslije pandemije, mentalna priprema biti potrebnija od one fizičke.

"To je individualna stvar. Zavisi od osobe do osobe. Ako si mentalno jak i ako umiješ da namjestiš glavu, ne treba ti nikakav ’mental-coach", iskreno je rekao kapiten najtrofejnijeg srpskog kluba i dodao:

"U svakom slučaju, imamo ljude u klubu koji su zaduženi i za taj segment. Razgovaramo, razmjenjujemo iskustva, trudimo se da rasteretimo one koji su u strahu i da im pomognemo da što lakše prebrode ovu situaciju", naglasio je na kraju intervjua za Anadoliju kapiten Crvene zvezde Milan Borjan.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC