• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pitali su ser Aleksa o idealnoj postavi - nije mogao da se odluči!

Autor mondo.ba

Ipak, u jednom od intervjua iz 2013. godine ser Aleks Ferguson je izdvojio jedno ime koje bi se sigurno našlo na spisku kad je riječ o idealnoj postavi pod njegovim vođstvom

 Aleks Ferguson Mančester junajted idealna postava Izvor: Graham Chadwick/Getty Images Europe

1500 utakmica od novembra 1986. do maja 2013. godine - toliko je trajala imperija neponovljivog ser Aleksa Fergusona na klupi Mančester junajteda.

Za to vrijeme, legendarni Škot je sa generacijama "crvenih đavola" osvojio ČAK 38 trofeja (13 puta je bio šampion Engleske), te je odškolovao stotine igrača, koji su pronosili slavu jednog od najvećih klubova na svijetu.

Možda će vas zanimati

Kroz razgovore sa novinarima nakom mandata, neizbježno je bilo pitanje idealne startne postave.

Danas 79-godišnji Ferguson, međutim mogao da pruži da odgovor, a upravo se jednog takvog intervjua, koji je imao neposredno nakon završetka mandata, prisjetio "Miror".

Otkrio je tada da mu najveći problem predstavlja napadačka linija.

"Nemoguće je odlučiti se za najboljeg. Dovoljno je samo da pogledate sve te brojne klasične centarfore koje je Junajted imao. Brajan MekKler, Mark Hjuz, Endi Kol, Erik Kantona, Rud van Nistelroj, Luj Saha, Ole Gunar Solskjer, Dvajt Jork, Tedi Šeringem... Onda sadašnji ofanzivci Vejn Runi, Robin van Persi, Čičarito. Kako da ja iz svega toga odredim jednog-dvojicu najboljih?", govorio je tada Ferguson.

Nešto manje fudbalera pomenuo je kad je riječ o veznom redu, ali

"Možda bi bilo malo lakše jer tu smo imali Roja Kina, Brajana Robsona, Pola Skolsa... sve fantastični igrači, uz Dejvida Bekama, Rajana Gigsa..."

Ipak, jedan igrač je "zacementiran" kada je riječ o idealnih 11 pod njegovom komandom. To je proslavljeni lijevi bek Denis Irvin, koji je za Junajted tokom 12 godina (od 1990. do 2002. godine) odigrao 529 utakmica.

"Sigurno bi našao svoje mjesto u ekipi. Na Hajberiju, tokom jedne utakmice Arsenalom, imao je pogrešno dodavanje u posljednjim trenucima, što je Denis Bergkamp iskoristio i postigao pogodak. Rekao mi je nakon utakmice 'Šefe, razočarao sam vas...' Odgovorio sam mu tada 'Jedna greška za deset godina nije loš prosjek.' Bio je nestvaran igrač", zaključio je ser Aleks Ferguson.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC