• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazilac na meti Zvezde: Igrao futsal, pa sa 17 prešao na veliki teren

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli navodno zainteresovani za saigrača Uroša Račića.

 Brazilac na meti Zvezde: Igrao futsal, pa sa 17 prešao na veliki teren Izvor: YouTube/GOLmaisGOL/printscreen

I pre nego što su saznali kada će ponovo na teren, u Crvenoj zvezdi posvetili su se letnjem prelaznom roku. 

Najavljeno je da će prioritet biti odlasci igrača, međutim, daleko od toga da na "Marakani" ne razmišljaju i o dolascima. 

Možda će vas zanimati

Pisali smo već o štoperu Arisa i švedskom napadaču, a Mozzart Sport i Sportski žurnal navode da se među željama srpskog šampiona nalazi i mladi Brazilac Anderson Oliveira Silva, saigrač bivšeg veziste crveno-belih, Uroša Račića. u portugalskom Famalikau.

Reč je o 22-godišnjaku iz Sao Paula, koji je ponikao u niželigašu Guarantigeti, a preko Guaranija leta 2017. stigao u Famalikao. 

U jednom od ranijih intervjua za portugalske medije pronašli smo podatak da je Anderson prvo trenirao futsal, a na veliki fudbalski teren prešao tek sa 17 godina. Zakedno sa svojim bratom blizancem.

I pored toga, brzo je napredovao i prošle sezone sa saigračima uveo klub iz okoline Brage u najjači rang portugalskog fudbala posle 25 godina čekanja. Trenutno su na visokom sedmom mestu, a posle četiri kola su čak bili i prvoplasirani.

Odličnim rezultatima, mladi Brazilac doprineo je postigavši sedam golova. Ukupno je upisao 23 nastupa, ali je na terenu proveo samo 687 minuta od maksimalnih 2.070, čime njegov učinak dodatno dobija na značaju.

"Kada sam došao na probu, tadašnji trener Dito dao mi je sedam dana da se dokažem, ali mi je posle samo dva ponudio trogodišnji ugovor", prisetio se Anderson početkom septembra prošle godine, dok se njegov klub na tabeli nalazio ispred Porta i Benfike, čemu je on doprineo sa dva pogotka za samo 62 minuta prvoligaškog fudbala.

Anderson Silva
Izvor: YouTube/GOLmaisGOL

Tokom tog intervjua istakao je da mu je san da zaigra u Ligi šampiona ili Lige Evrope, a upravo je to ono što bi Crvena zvezda mogla da mu ponudi. 

Crveno-beli nalaze se na samo bod od još jedne titule, tako da je za očekivati da će ekipa Dejana Stankovića tokom leta pokušati da upiše "het-trik" u plasmanima u Ligu šampiona.

Ideja Zvezdinih čelnika je da Andersona angažuju na jednogodišnju pozajmicu, a po informacijama iz Portugala, otkupna cena levonogog napadača biće između dva i tri miliona evra.

Ipak, da bi se uopšte i razmišljalo o tome, odnosno da bi Brazilac obukao dres srpskog šampiona, potrebno je da prvo najmanje jedan špic napusti klub, a trenutno su tu trojica - Boaći, Pavkov i Tomane, 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC