• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda još nije počela treninge, Čović poručuje: Da ne pravimo cirkus

Autori Tanjug Autori Mladen Šolak

Predsednik Crvene zvezde rekao da ekipa neće početi da radi dok ne budu detaljno testirani svi u ekipi. Predlaže neodigravanje Superlige.

 Zvezda još nije počela treninge, Čović poručuje: Da ne pravimo cirkus Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Crvena zvezde apsolutno je zagovornik da se sve lige završe na terenu, a sve ostalo je sticaj okolnosti, kaže prvi čovek srpskog šampiona Nebojša Čović.

On je u izjavi za Tanjug rekao da je sport izuzetno važan segment naših života, ali da je zdravlje najvažnije i košarkaši Crvene zvezde vratiće se na treninge čim se proveri zdravstveno stanje igrača.

Možda će vas zanimati

Zvezda je danas na Malom Kalemgdanu tradicionalno obeležila klupsku slavu ĐurĐevdan, u uslovima u kojima je to bilo moguće. Tom prilikom, Čović je rekao..

"Princip Crvene zvezde je uvek bio da je nama košarka cilj, a nije sredstvo za samoreklamerstvo i priče i podizanje rejtinga od anonimusa ka ne znam čemu", istakao je Čović.

On je naglasio značaj toga što je Srbija pri kraju najvećeg udara pandemije korona virusa.

"Iskušenja još uvek postoje i treba svi da budemo racionalni, odgovorni i disciplinovani, vodeći računa o sebi i porodicama, a onda i o drugim ljudima. Zvezda neće početi treninge dok se u potpunosti ne proveri zdravstveno stanje svih igrača, dva meseca su van treninga, imali su višednevnu karantinsku izolaciju, 28 dana, jer smo 12. marta bili u Španiji, na sreću nismo igrali protiv Reala čijih je pet igrača bilo zaraženo".

Kada su u pitanju Evroliga i ABA liga. Čović kaže da će klub sačekati 24. maj za kada je najavljena odluka najjačeg evro-takmičenja.

"Sačekaćemo 24. maj i vrlo smo zahvalni državi i gradu Beogardu što su na kontakt Evrolige smogli snage da se kandiduju i prijave za domaćina u drugom formatu, svih 18 klubova na jedno mestu, pa šest kola, pa Fajnal-ejt i Fajnal-for. Beograd ima te kapacitete što se tiče i sportskog, smeštajnog, transportnog, medicinskog dela. Mi smo od početka zagovornici da se sva prvenstva završavaju na terenu, sve ostalo je sticaj okolnosti i nekakva viša sila, koju niko nije planirao".

Na pitanje ko će u Evroligu ako se takmičenja ne završe, Čović je rekao:

"Mi o tome ne odlučujemo, nego Evroliga. Oni će se voditi svojim pravilima i kad je Evroliga i Evrokup u pitanju. Realno je da Crvena zvezda igra evropsko takmičenje, ali treba voditi računa i kako će početi sledeća sezona . Srbija jeste dobro prošla, ali mnogi drugi nisu".

Takođe, predsednik Zvezde govorio je i o domaćoj ligi, koja nije u centru pažnje tokom ove krize.

"Nikad nisam počinjao ono što ne mogu da završim. Zašto bismo pravili taj cirkus, da počinjemo ligu koju ne možemo da završimo? Ništa se nikome neće desiti da se preskoči jedna godina koja je vezana za celu ovu pošast kao globalnu višu silu", zaključio je Čović.

On ističe da bi po nekim analizama Srbija trebalo da izađe iz pandemije 26. maja, a posle toga će biti neophodno još mesec dana opreza.

"Ali u SAD i Rusiji je drugačije, neki izlaze u julu, avgustu, a svet bi globalno, prema singapurskoj laboratoriji, trebalo da izađe tek 9. decembra 2020. Nismo sami. Kada će se otvoriti granice, kakva će biti pravila putovanja, sve je otvoreno… To će se rešavati međudržavnim sporazumima. Pitaće se i SZO, koja bi najzad mogla da izađe sa nekim predlozima, jer dobija velike pare", rekao je Čović i naglasio da jeste zagovornik vakcine, ali samo one koja je potpuno bezbedna.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC