• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Radomir Antić trenera Dinama odveo u Real

Autor mondo.ba

Novi trener "modrih" Igor Jovićević otkrio kako ga je slučajni susret sa Radomirom Antićem u Đenovi odveo u "kraljevski" klub i zašto nikada nije zaigrao za prvi tim Reala.

 Igor Jovićević transfer Dinamo Real Madrid Radomir antić Izvor: Mike Hewitt/Getty Images Europe

Zagrebački Dinamo nakon otkaza Nenadu Bjelicu za trenera je postavio Igora Jovićevića, dotadašnjeg trenera B tima i nekadašnju veliku nadu "modrih" koji je početkom devedesetih stigao i do Real Madrida, ali nije uspio da zaigra za prvi tim.

Upravo to bila je jedna od glavnih tema tokom njegovog intervjua za španski AS koji je u uvodu napisao da su prije Luke Modrića  još dva hrvatska veznjaka nosila dres "kraljevskog kluba", Robert Prosinečki i Igor Jovićević  (koji porijeklom preko oca vuče korijene iz Crne Gore, op. a.)

Možda će vas zanimati

 "Prvi se mučio s povredama, a drugi ima priču koja nalikuje na špijunske filmove. Tajno je potpisao ugovor i zbog klauzule mu nije bilo dozvoljeno da iz B ekipe  zaigra za prvi tim. Sada živi svoj san, novi je trener zagrebačkog Dinama", piše "AS".

Jovićević je kao tinejdžer bio velika nada zagrebačkog Dinama i proglašen je za "novog Zvonimira Bobana", a kao 17-godišnjak stigao je iz Dinamove škole u madridski Real.

Sadašnji trener Dinama otkrio je kako je njegovom prelasku u “kraljevski klub” kumovao i slučajan susret sa nedavno preminulim srpskim stručnjakom, Radomirom Antićem.

"Imao sam 17 godina. Kasnije mi je Visente del Boske rekao da su me dugo pratili. Igrali smo Euro U-17 i bili vicešampioni, a ja sam proglašen najboljim igračem turnira. Imao sam neke ponude i bio u Veroni da završim transfer u italijanski klub. U hotelu sam vidio grupu ljudi i prepoznam Radomira Antića, počivao u miru. Bio je to Real Madrid koji je igrao na nekom turniru tamo", rekao je Jovićević i dodao:

"Poznavao sam Prosinečkog pa sam popričao s njim, Antićem i potpredsjednikom Zapatom. Predložili su mi da se vratim s njima u Španiju. Otišao sam s njima i odigrao par utakmica pod drugim imenom. Skrivali su me u hotelu dok me jedan novinar nije otkrio. Na kraju sam potpisao na pet godina", otkrio je Jovićević.

Transfer u Real je ostvarenje sna za svakog fudbalera, pa je to bio i slučaj sa Jovićevićem, kojeg nisu mnogo interesovali detalji ugovora, međutim, ispostavilo se da je to bila velika greška.

Jovićević je nakon prelaska u Madrid igrao za B tim, zajedno sa Raulom i Gutijem, a očekivalo se da će i on iz ekipe koju je vodio Rafael Benitez biti prekomandovan u prvi tim.

Međutim, nepremostiva prepreka bila je jedna klauzula u njegovom ugovoru prema kojoj je Real u slučaju da Jovićević odigra samo jedan minut za prvi tim morao automatski da mu da ugovor vrijedan pet miliona dolara. 

"Ma imao sam 17, nisam ni znao što piše u ugovoru. Bio je to posao menadžera. Igrao sam prijateljske utakmice kod Benita Flora ili Valdana. Tek kada sam bio na odlasku sam saznao da imamo klauzulu koja kaže da ako zaigram za prvu ekipu klub mora platiti ogroman novac i dati mi novi ugovor. To je baš bila velika prepreka, ali bila su to drugačija vremena. Samo tri stranca su mogla igrati u to doba, a na mojoj su tu bili Hadži i Laudrup. Od Španaca bih izdvojio Gutija i Raula. Guti je genijalac. On je fudbal vidio drugačije od ostalih, a to se vidi i sada kada je trener u Almeriji. Uvijek ti kaže šta misli u lice. Volim to kod trenera. Uspjeće i on i Raul”, rekao je Jovićević.

On se osvrnuo i na boravak Roberta Prosinečkog u Real Madridu.

"Stalno su ga forsirali da se što prije vrati nakon povrede  pa bi te  iste povrede obnavljao. Htio je pokazati svoju vrijednost. Puno je propatio. Bio je odličan fudbaler i prijatelj", rekao je Jovićević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC