• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Želimo da igramo, ali ne možemo da žmurimo''

Autor Dušan Ninković

Da li će se nastaviti fudbalsko prvenstvo u Engleskoj i pod kojim uslovima?

 Najdžel Pirson 'Želimo da igramo, ali ne možemo da žmurimo' Izvor: Guliver/Richard Heathcote/Getty Images for BEGOC

Dok Nemci slave fudbal, trener engleskog premijerligaša Votford priča koliko je opasno igrati u ovim uslovima. Da li to ikako utiče na nastavak šampionata?

votford je jednu poziciju iznad zone ispadanja, Najdžel Pirson je majstor za čuvanje statusa u elitnom rangu engleskog fudbala, ali mu ova situacija ne prija. On smatra da je još uvek rano da se igra.

Možda će vas zanimati

Mnogi ga se sećaju kao čoveka koji je spasao Lester ispadanja, neposredno pre nego što će taj klub osvojiti Premijer ligu. Mnogi će ga tek pamtiti kao trenera koji je u ovoj sezoni srušio Liverpul, kada su Klopovi momci bili na putu da postanu nepobedivi.

Tokom ove, prekinute sezone, Liverpul je doživeo samo jedan ligaški poraz. Votford je bio bolji, ali to deluje kao da se desilo pre nekoliko godina. Fudbala nema od marta, a trebalo bi da se nastavi u junu.

''Ne daj Bože, neko može da umre. Ljudi zatvaraju oči iako je pretnja tu. Želeli bismo da nastavimo, ali neće biti bezbedno. Moramo da budemo oprezni jer je budalasto ignorisati opasnost. Radi se o čuvanju zdravlja'', rekao je Pirson.

Publike sigurno neće biti, a još uvek nisu ni dogovoreni svi protokoli koji će mroati da se ispoštuju pre nego što se prvenstvo nastvi. O tome tek treba da bude više reči narednih dana.

''Moramo da verujemo savetima. Prošlo je najgore, ali nije skroz prošlo. Broj žrtava u Velikoj Britaniji je između 33 i 38 hiljada, a to je jedan i po stadion Votforda! Otrežnjujuća pomisao'', rekao je čovek koji pokušava da sačuva Votford u ligi.

Svoje mišljenje o nastavku Premijer lige je prethodnih dana već rekao Troj Dini, borbeni napadač ''Stršljenova''. On je istakao da će zdravlje porodice biti bitnije od nastavka sezone, dok Ben Foster ne zna kako su fudbaleri dobili povoljnije uslove od medicinskih radnika.

''Troj je izuzetno važan igrač za nas. On ima mladu porodicu i ponaša se kao ljudsko biće. Nije ovo pitanje samo zdravlja igrača i stručnog štaba već i njihovih porodica'', ističe Pirson.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC