• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Njukasla poručuju: Ne možemo igrati prije kraja juna!

Autori mondo.rs Autori Beta

Crne prognoze sa sjevera Engleske.

 Njukasl - Me možemo igrati prije kraja juna Izvor: Guliver/Nigel Roddis/Getty Images

Trener Njukasla Stiv Brus rekao je danas da bi Premijer liga trebalo da odloži planirani nastavak takmičenja kako bi fudbaleri imali dovoljno vremena da se vrate u formu.

Klubovi Premijer lige održaće u ponedjeljak sastanak na kome će razgovarati o pravilima oko treninga za vrijeme pandemije korona virusa. Uprava Lige planira da se takmičenje nastavi 12. juna.

Možda će vas zanimati

 Čovjek koji bi na kraju sezone mogao da dobije otkaz, jer se ne uklapa u megalomanske planove novih vlasnika kluba, oprezan je sa povratkom na teren. O njegovim nasljednicima se već priča, ali on ne žuri sa odigravanjem mečeva.

''Treba nam još vremena za pripreme kako bi se igrači vratili u formu ili će samo padati kao papirići. Većina trenera dijeli tu zabrinutost. Biće nam potrebno najmanje šest sedmica. Ne vidim kako bismo mogli da igramo utakmice prije kraja juna'', rekao je Brus, prenio je Skaj.

''Morate zapamtiti da su oni bili slobodni osam sedmica i to je vjerovatno najduža pauza u karijeri za neke od njih'', dodao je on.

Klubovi će na sastanku glasati o tome da li treba dozvoliti igračima da se vrate treninzima u malim grupama, uz poštovanje distance. Britanska Vlada je prošlog četvrtka saopštila da će ''otvoriti vrata'' povratku profesionalnog fudbala u Engleskoj u junu.

Međutim, fudbaleri među kojima je i Deni Rouz, koji igra za Njukasl na pozajmici iz Totenhema, brinu se zbog preranog povratka fudbalu zbog pandemije korona virusa, tokom koje je umrlo više od 34.000 ljudi u Velikoj Britaniji.

Rouz je rekao da se ''rizikuju ljudski životi''.

''Izrazio je zabrinutost, ali razgovarali smo i vratiće se. Svako ima svoj niz okolnosti i to treba uzeti u obzir. Ali, s obzirom na preduzete mjere, vjerovatno ćete više rizikovati ako odete u prodavnicu ili na benzinsku pumpu. Mi smo u boljoj poziciji, možemo da se testiramo na tri dana", rekao je trener crno-bijelih."Ako igrač odbije da dođe ili da igra, razumjeću to. Većina mojih igrača su za povratak. Moramo poštovati svačije mišljenje'', rekao je Brus.

Ekipa Njukasla je u trenutku prekida prvenstva, nakon 29 odigranih kola, imala 35 osovjenih bodova i nalazila se na 13. mjestu tabele. Prethodnih meseci se mnogo priča o prodaji kluba i velikim ambicijama za narednu sezonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC