• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontrolnih 180 minuta kasnije: Da li je Zvezda spremna za Banjicu?

Autor Dušan Ninković

Fudbaleri Crvene zvezde su prvo savladali omadince svog tima (3:0), a zatim i Grafičar (4:0).

 Kontrolnih-180-minuta-kasnije-Da-li-je-Zvezda-spremna-za-Banjicu Izvor: MN PRESS

Nakon što je u prvoj provjeri pred nastavak sezone Dejan Stanković video Seku Sanoga, manji povredu Ričmonda Boaćija i dvije različite postave na terenu, drugi meč srpskog šampiona je dodatno kristalisao sliku. Zvezda je sve spremnija.

Meč protiv Grafičara je poslužio kao generalna proba pred susret sa radom, koji narednog vikenda očekuje crveno-bijele. Na njemu će moći da osvoje titulu, jer su im za novi naslov državnog prvaka neophodna dva boda.

Možda će vas zanimati

Za razliku od prethodnog meča, ovaj nije donio startnu postavu koja se očekuje na Banjici narednog vikenda. Prije svega se to vidi zbog izostanka Miloša Degeneka, jednog od najbitnijih igrača Zvezde u ovoj sezoni i momka čija pozicija nije ugrožena. Štoperski tandem činili su Milunović i Pankov, dok je reprezentativac Australije šansu dobio u nastavku.

A ako je potrebno izdvojiti jedan tandem koji je sjajno funkcionisao, onda su to mladići koji su ''nosili'' vezni red. Njegoš Petrović i Veljko Nikolić, koji je ponovo bio u defanzivnijem dielu veznog reda, igraju ''kao matori''. Ne plaše se ničega, spremni su da preuzmu rizik i kvalitetom odskaču od domaćeg prvenstva.

Prvi dio igre nije dozvolio Vukanoviću i Pavkovu da se razigraju, pa je u prvi plan, potpuno neočekivano, iskočio Mirko Ivanić. 

Prije nekoliko dana je, možda i po prvi put u životu, igrao kao desno krilo, a sada je bio lijevo, gdje se češće nalazio i u mandatu Vladana Milojevića. Dobro je napadao prostor, nekoliko puta se sjajno ubacivao po svojoj strani, a bilo je primijetno i da odlično razumije sve taktičke zamisli svojih saigrača. Ponovo se našao u jednoj dobroj prilici i nije je realizovao, a ukoliko bi se to promijenilo...

Mnogi smatraju da bi, sa malo manjim pritiskom, fudbaler koji je stigao iz BATE Borisova, postao jedan od najboljih igrača u klubu.

Šansu u nastavku meča dobili su mnogobrojni rezervisti Grafičara, pa taj dio igre ne može da kreira realnu sliku u očima Dejana Stankovića. Tada je njegovim izabranicima bilo mnogo lakše, posebno jer na terenu od 60. minuta nije bilo Strahinje Erakovića, koji se već dugo najavljuje kao budući prvotimac crveno-bijelih. Naredna sezona bi morala da bude TA!

Ponovo je Željko Gavrić razmrdao Stankovićev tim, a dobru partiju je golom i asistencijom ukrasio Milan Gajić, koji možda najavljuje i bolje dane u srpskom šampionu. Na djelu smo videli Sanoga, ponovo, a ovog puta je bilo upečatljivo da centralni vezista iz Obale Slonovače raspolaže popriličnom fizičkom snagom.

Pauza je bila preduga i sasvim je normalno da u takvim okolnostima igrači ispadnu iz forme. Crvenoj zvezdi je bilo nešto teže, pošto su pred odlazak na prinudni odmor tek nekoliko mjeseci radili sa novim trenerom, pa im odmor nikako nije bio potreban. Ipak, u dvije kontrolne utakmice, sa 180 minuta dobrog tempa, prvotimci su pokazali da im nastavak neće teško pasti.

Sezona se za Crvenu zvezdu nastavlja gostovanjem Radu u petak, pored četiri prvenstvena kola, u klubu se nadaju da će odigrati i tri susreta u kupu, gdje su takođe u konkurenciji za trofej. Prvi izazov na tom putu biće gostovanje Inđiji, iz koje pokušavaju da dovedu prvo ljetno pojačanje.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC