• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajerovo čudo od deteta: Oko ovog ''malog'' će se otimati Evropa!

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler tima iz Leverkuzena bi mogao da bude jedan od najtraženijih igrača na tržištu.

 Bajerovo čudo od deteta: Oko ovog ''malog'' će se otimati Evropa! Izvor: Lars Baron/Bongarts

Još nije proslavio 21. rođendan, to će uraditi tek za dvadesetak dana, a već je neko o kome pričaju svi skauti najvećih evropskih timova. Golovi su razlog za to.

Nije klasičan napadač, uglavnom igra kao ofanzivni vezni ili desno krilo, ali su golovi konstanta u njegovoj igri. On je Kai Haverc, momak koji dominira Bundesligom na sopstveni način.

Možda će vas zanimati

Već smo pričali da je to momak koji je najbrže u istoriji takmičenja stigao do 30 golova, ali njegov početak ove sezone uopšte nije bio spektakularan. Otvorio je prvenstvo golom, u šestom kolu je postigao još jedan i uglavnom je bio miran u prvom delu sezone.

Ali, onda se desilo nešto...

Kai Haverc je počeo da privlači sve veću pažnju, jer je postao nezaustavljiv! Golovi kao na traci, od sredine januara pa sve do sada i forma koja ga trenutno lansira na mesto jednog od najtraženijih igrača na tržištu.

Gledajući samo 2020. godinu, u kojoj se dva meseca uopšte nije igra fudbal, Haverc je postigao 11 golova! Osam put u Bundesligi, tri puta u Ligi Evrope i jasan pokazatelj da ne želi da igra to takmičenje i naredne sezone. Bajer vodi ka Ligi šampiona, a možda će i da menja sredinu sledećeg leta.

Od kako nam se fudbal u Nemačkoj vratio na velika vrata, Haverc je najbolji igrač prvenstva. Postigao je četiri gola na dve utakmice, sa kapitenskom trakom oko ruke, a i pre toga je bio impresivan. Uspeo je da održi formu tokom pandemije, a na poslednja četiri meča pre pauze je upisao dva gola i tri asistencije.

Oko nemačkog fudbalera će se celog leta motati najbolji klubovi Evrope, a da je igrač za velika dela pokazao je u nokaut mečevima Lige Evrope. Postigao je dva gola i upisao dve asistencije u dvomeču sa Portom, a zatim i zatresao mrežu Glazgov Rendžersa.

Haverc je prvotimac Bajera iz Leverkuzena od 2016. godine, a već je upisao i sedam nastupa za seniorsku reprezentaciju Nemačke. U dosadašnjem delu karijere je postigao 42 gola, od čega 34 u Bundesligi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC