• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvojio Svetsko prvenstvo i prodao medalju zbog kokaina, sada je baštovan!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Brazilac je vodio zaista buran život.

 Osvojio Svetsko prvenstvo i prodao medalju zbog kokaina, sada je baštovan! Izvor: Guliver/Getty images/Koichi Kamoshida, Koichi Kamoshida/Getty Images AsiaPac

Flavio Bonizete je igrač čije ime mnogim ljubiteljima fudbala nije poznato.

Ipak, ovaj defanzivac ima neobičnu životnu priču u kojoj je stigao da postane prvak sveta u fudbalu, sve prokocka zbog droge i potom se vrati na pravi put.

Možda će vas zanimati

Priča počinje 2005. godine, kada je ostvario najveći uspeh u karijeri. Bio je igrač Sao Paula, šampiona Južne Amerike, koji je učestvovao u meču za titulu prvaka sveta protiv šampiona Evrope - Liverpula.

Brazilski klub je u tom meču slavio 1:0 i podigao trofej, ali medalju koju je te večeri osvojio u Japanu, Donizete je ubrzo prodao.

"Nakon što sam 'upoznao' kokain, previše sam toga izgubio. Jer do tada sam ga nemilosrdno koristio. Kada se kokain pojavio u mom životu, počeo sam da gubim sve. Novac koji sam imao na računu, stvari, jednostavno je sve nestajalo. Izgubio sam apsolutno sve. Samo nisam izgubio svoju ženu i ćerke, koje su sa mnom i danas", rekao je Donizete za "Globoesporte".

Brazilac koji ima 36 godina tvrdi da je već godinu i po dana "čist" i da ne koristi opijate.

"Zlatnu medalju sam prodao kako bih mogao da kupim drogu. Koristio sam drogu i ostao sam kod kuće. Zbog droge sam znao za dan 20 puta da uneredim sobu i 20 puta da je sredim. Kokain sam koristio kao lud. Sav novac od medalje, dao sam na kokain. Sve je otišlo za dva dana."

Donizete, koji je posle igračke karijere počeo da radi kao baštovan, prisetio se da on uopšte nije ni bio planiran da se nađe u avionu koji je otputovao za Japan, na megdan Liverpulu.

"Zapravo nisam bio ni registrovan. Odradili smo poslednji trening i bio sam na pozajmici, ali poslednjeg dana se povredio Aleks Bruno. Trener mi je rekao da putujem s njima. Rekao je da neću igrati, ali da ću biti tamo. Bio sam jako srećan, uzeo sam kofer i otišao kući, a sutradan sam bio u avionu za Japan. Bio sam u biznis klasi u dvospratnom avionu", dodao je Donizete.

On je prošle godine ipak uspeo da povrati medalju koju je prodao zbog kokaina, a u tome mu je pomogao legendarni brazilski fudbaler Kafu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC