• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džordan naljutio saigrača: Priča o kokainu, a naša deca slušaju!

Autor Mladen Šolak

"Sad sve to moram da objašnjavam porodici", rekao je nekadašnji saigrač "Em-Džeja" u šampionskom Čikagu.

 Majkl-Dzordan-kokain-Cikago-buls-zurke-naljutio-saigraca-u-dokumentarciju-seriji Izvor: Guliver, Jonathan Daniel/Getty Images North America

Majkl Džordan stigao je u NBA ligu u sezoni 1984/85 i na taj period se detaljno osvrtao u uvodnim epizodama TV spektakla "The Last Dance", koji govori o poslednjoj godini šampionskog Čikago Bulsa, 1997/98.

Možda će vas zanimati

"Em Džej" je otkrio da je u tom periodu u sobama saigrača u Bulsima zaticao žurke sa alkoholom, drogom i devojkama, a i u poslednjoj epizodi je govorio da su, kada je bio mlađi, saigrači u poluvremenima pili pivo i pušili cigare.

Svi ti komentari, kao i šale o "kokainskom cirkusu" Čikago Bulsa tokom osamdesetih nisu se svideli njegovim starijim saigračima. Najglasniji među njima je Kreg Hodžes (59), koji je igrao za Bulse od 1988. do 1992. i osvojio dve titule uz "Em-Džeja".

Izvor: Guliver, Tim DeFrisco/Getty Images North America

Nekad pouzdani šuter za tri poena rekao je za "Foks Sports Radio" da je zgrožen time što Majkl javno iznosi "prljav veš".

"Postoji jedna stvar kod igrača koju nazivamo 'bratstvo'. Gledao sam prvu epizodu i bio sam uznemiren kada sam slušao o 'kokainskom cirkusu'. To mi je zasmetalo jer sam pomislio na braću koja su bila na toj slici sa mnom i koja će morati da objašnjavaju te stvari svojim porodicama dok zajedno budu gledali veliki dokumentarac o Majklu Džordanu. Oni će znati da su bili u timu i sada sve to morate to da objašnjavate 12-godišnjem detetu", rekao je on.

Hodžes nije prvi primetio da je dokumentarna serija takva da praktično sve predstavlja isključivo iz Džordanovog ugla, bez preteranog otkrivanja ili kritikovanja njegovih postupaka za koje se nije znalo.

O saigračima iz Čikaga sredinom osamdesetih rekao je: "Ušao sam u sobu jednog saigrača na pripremama, a tamo je bio praktično ceo tim. Ugledao sam stvari koje do tada nisam video u životu. Na jednoj strani su bile linije kokaina, na drugoj su pušili marihuanu, na trećoj su bile devojke... Zato sam odmah rekao: 'Idem odavde', jer sam pomislio da ću u slučaju racije biti isto kriv kao i svi u toj sobi. Od tada sam manje-više bio sam".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC