• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džordan surovi: Nema hrane ako loše odigraš!

Autor Pavle Knežević

Do sada neotkrivena anegdota o Džordanovoj želji da pobeđuje

 Surovi-Majkl-Dzordan-nema-hrane-za-tebe-ako-lose-odigras-NBA Izvor: Guliver/Getty Images/Brian Bahr, Brian Bahr/Getty Images North America

Pre nego što je serijal "The Last Dance" "zapalio" svet sporta, Majkl Džordan se plašio da će ga ljudi posle njega gledati kao na "užasnog čoveka", zbog načina na koji se odnosio prema saigračima u želji za pobedom.

Ako je tako, onda je dobro što ova anegdota nije završila u dokumentarcu o najvećem košarkašu svih vremena, jer bi svakako doprinela takvom uverenju.

Možda će vas zanimati

Naime, Sports Ilustrejted je iskopao anegdotu koju je ispričao Sem Smit, dugogodišnji novinar Bulsa, koji je pre skoro tri decenije napisao knjigu "Džordanova pravila" (The Jordan Rules), o prvoj šampionskoj sezoni Čikaga.

Smit, dakle, kaže da Džordan nije dozvoljavao Horasu Grantu da jede u klupskom avionu ako bi ovaj loše odigrao.

"Igrači bi mi tokom godina dolazili i rekli 'Znaš šta je uradio? Oduzeo je Horasu Grantu hranu u avionu jer je Horas imao lošu utakmicu. Majkl je stjuardesi rekao 'nemoj njega da hraniš, ne zaslužuje da jede''", ispričao je Smit.

Ali, zašto to ranije nije objavio i napisao?

"I oni su me pitali zašto ne objavljujem te priče, a ja sam im rekao 'Ne mogu da napišem ako mi ti ne kažeš. Ne mogu da se pozovem na neimenovane izvore kad su ovakve stvari u pitanju. Ako hoćeš da te citiram, nema nikakvih problema'. Onda bi mi oni odgovarali: 'Ne, ne, ne smemo da pričamo tako o Džordanu'", kazao je Smit.

Glavni razlog što se ova anegdota neće naći u dokumentarcu jeste zato što je Smit nikada nije ispričao ranije, a nijedan od Džordanovih saigrača neće pred kamerama ispričati takvu priču. Iako su govorili da je bio težak na treningu.

Štaviše, režiser dokumentarca, Džejson Hehir, rekao je da je bio "šokiran" kada je Džordan, koji ima kreativnu kontrolu nad serijalom, dozvolio da se emituju sedma i osma epizoda, u kojima se na snimcima vidi koliko je bio težak i surov na treninzima.

Džordan na treningu, trejler za sedmu i osmu epizodu "The Last Dance".
Izvor: YouTube/ESPN Marketing

Te epizode biće emitovane na Netflixu u nedelju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC