• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle Austrije, Zvezdi stigla poruka iz Švajcarske: Gledaće se TV prenosi!

Autor mondo.rs

Dan nakon što je pitanje austrijskog šampiona rešeno na bizaran način, Švajcarci su odlučili da nastave prvenstvo prema pravilima pre pandemije, osim u dva slučaja - publika i broj izmena. Kako to utiče na put prvaka Srbije ka Ligi šampiona?

 Zvezda kvalifikacije za Ligu šampiona Sent Galen ili Jang Bojs Izvor: MN PRESS

U četvrtak se u Austriji dogodilo ovo:

Kazneni senat Bundeslige kaznio je lidera LASK oduzimanjem 12 bodova, pa se aktuelni šampion Salcburg, ni kriv, ni dužan, našao na prvoj poziciji sa čak devet bodova prednosti uoči nastavka prvenstva.

Možda će vas zanimati

Na deset kola pred kraj, pitanje je samo gde klub iz Linca ima manje šanse da povrati bačenu titulu - žalbom na sudu ili rezultatima na terenu. Izvesnije je da će na žrebu za plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona novi timovi biti Ajaks i Salcburg, kao i da će imati uloge nosilaca.

LASK bi se, da nije varao preranom organizacijom ekipnih treninga, takođe priključio tek posle tri runde eliminacija, ali sigurno ne bi bio povlašćen na žrebu za poslednje kolo.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U petak se u Švajcarskoj dogodilo ovo:

Švajcarska fudbalska liga zasedala je danas u Bernu u punom sastavu, uz prisustvo deset klubova Prve i deset Druge lige, nakon čega je sa 17 glasova "za", dva "protiv" i jednim "uzdržanim", doneta odluka o nastavku oba šampionata.

Švajcarci će prve narende utakmice odigrati 19. juna, tamo gde su stali i prema pravilima koja su važila pre početka sezone. Jedino što će biti promenjeno je: navijača neće biti, treneri će imati prava na pet izmena.

Kada je na dnevni red došlo glasanje o predlogu da elitni rang bude proširen sa deset na 12 timova naredne sezone, odnosno da poslednja dva na tabeli ne ispadnu, Prva liga bila je jednoglasna u odbijanju ovog predloga! Raspored će biti objavljen tokom sledeće nedelje, a klubovi su zatražili od rukovodstva lige da tempo bude živ i da pauze između dva kola ne traju dugo.

Ishod trke za titulu prvaka u Švajcarskoj takođe će imati uticaja na put šampiona Srbije ka Ligi šampiona, konkretno Crvene zvezde, i to u većoj meri od austrijskog veleobrta.

Ukoliko Sent Galen treći put postane šampion u istoriji, crveno-beli će zauzeti mesto u "prvom šeširu" za žreb 3. kola kvalifikacija, što neće biti slučaj ako u preostalih 13 rundi Jang bojsi odbrane naslov prvaka iz prošle sezone.

Šansu u svemu vidi i trećeplasirani Bazel.

Evo opširnije priče o tome.

Više fudbala:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC