• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađari jedva čekali povratak fudbala: "Planule" karte za finale Kupa!

Autor mondo.ba, agencije

Honved i Mezokovežd igraju sutra na novoizgrađenoj "Puškaš Areni" u Budimpešti, a utakmici će moći da prisustvuje oko deset hiljada gledalaca

 Fudbal Mađarska Kup rasprodate karte Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Sutra će na novoizgrađenoj "Puškaš Areni" u Budimpešti biti odigrano 80. finale mađarskog fudbalskog kupa, u kojem će se za trofej boriti Honved i Mezokovežd.

Stadion čija je gradnja dovršena 2019. godine i na kojem je već ove godine trebalo da bude igrano Evropsko prvenstvo, koje je odgođeno za sljedeću godinu, ima kapacitet od 65.000 mjesta, ali će zbog pridržavanja epidemioloških mjera biti popunjena tek svaka četvrta stolica.

A ulaznice su "planule!"

Možda će vas zanimati

Navijači su, naime, razgrabili ulaznice za finale, a direktor Mezokovežda Laszlo Tot izjavio je da će između devet i deset thiljada navijača uživo moći da prati ovaj duel.

Najjeftinije ulaznice prodavale su se po cijeni od 1.500 forinti, što je nešto manje od 4,5 evra, a cijena najskupljih VIP ulaznica je oko 180 eura.

Prvobitno je postojala zamisao da se prodaju ulaznice samo za donji sektor stadiona, ali su nakon što je taj dio rasprodan u rekordnom roku, organizatori odlučili da u prodaju puste i ulaznice za dodatne sektore.

Mađarski fudbalski savez apelovao je na navijače da drže socijalnu distancu, ali neće, ističe, zabraniti dolazak na utakmicu starijim osobama, kao što su to činili neki klubovi na prvenstvenim utakmicama.

Mađarsko prvenstvo je nastavljeno krajem maja nakon dva i pol mjeseca pauze izazvane pandemijom virusa korona.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC