• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stoičkov: Dajem "zlatnu kopačku" sa Mundijala da Mesi bude svjetski šampion

Autor mondo.ba

Legenda bugarskog fudbala i nekadašnji napadač Barselone Hristo Stoičkov rado bi zamijenio osvojenu "zlatnu kopačku" sa Svjetskog prvenstva 1994. godine u SAD za titulu šampiona svijeta u korist Argentine i Lionela Mesija.

 Hristo Stoičkov, Lionel Mesi, Barselona, Argentina Izvor: MN PRESS

Stoičkov je sa Rusom Olegom Saljenkom podijelio titulu najboljeg golgetera Mundijala u Sjedinjenim Američkim Državama.

Saljenko je na jednom meču postigao pet pogodaka, dok je Bugarinu bilo potrebno isto toliko utakmica da pet puta zatrese mrežu, ali bez obzira, obojica su dobila "zlatnu kopačku" namijenjenu najboljem strijelcu.

Možda će vas zanimati

Ipak, Stoičkov bi se rado odrekao tog trofeja u korist Lionela Mesija.

"Da vidim prijatelja, poput Lionela srećnog i da prestane toliko da pati zbog nemogućnosti osvajanja Svjetskog kupa, promijenio bih svoju zlatnu kopačku, koju sam dobio na Svjetskom prvenstvu 1994. godine, da vidim Mesija svjetskog šampiona", izjavio je Bugarin za argentinski radio "Deportivo", a prenosi "Marka".

"Mesi je legenda. Sve što je Leo učinio u Barseloni više se neće ponoviti. Mislim da nema igrača poput njega, poznajem ga od malih nogu, zato to kažem i mogu da potvrdim. Otkad sam ga upoznao kao dječaka od 12-13 godina do danas, sve me iznenađuje. ne samo kao igrača već i zbog njegovih ljudskih kvaliteta. To je za mene najvažnije, kakav je Mesi kao čovjek i njegov odnos sa porodicom, djecom i prijateljima. Uvijek je davao ljudima ono što im je najpotrebnije", dodao je Stoičkov.

Izvor: Gary M. Prior/Getty Images Europe

O mogućem dolasku Lautara Martineza na "Nou Kamp", Stoičkov je istakao da će Argentinac lako uspjeti u Barseloni jer će imati sreću da osim Mesija, ima podršku i Luisa Suareza.

"Suarez može da ga nauči mnogo više od onoga što sada zna", dodao je Bugarin i potom iskazao divljenje prema treneru Atletiko Madrida Dijegu Simeoneu.

"Postoji samo jedan argentinski trener za kojeg bih volio da me je trenirao, a to je Simeone zbog svog karaktera i pobjedničkog duha. Nikad ne prestaje da bodri svoje igrače, da im aplaudira i ohrabruje. U Argentini, najbolji trener svih vremena je Čolo Simeone zbog titula koje je osvojio i posla koji je radio. Nije lako biti na klupi Atletika i osvojiti titule koje je osvojio".

Bugarin je na kraju iznenadio argentsku javnost da nikad nije posebno simpatisao ni River Platu niti Boku Juniors, koja ga je navodno tražila da potpiše ugovor, već jedan treći tim.

"Nikada nisam pričao s nekim iz Boke, možda oni jesu sa mojim menadžerom. Ja sam profesionalac. Nikad mi nije nedostajalo novca da igram fudbal, uvijek sam igrao za uživanje i strast. I Boka i River su veliki klubovi, ali u Argentini postoji jedan klub koji je stvarao istoriju. To je Velez, koji je bio prvak svijeta s velikim Hoze Luisom Čilavertom, koji je pravio razliku", podvukao je Stoičkov.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC