• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajernova osveta Borusiji poslije 189 dana, "salatara" je blizu!

Autor mondo.ba

Bavarce od šampionske titule dijeli još samo jedan trijumf, možda i manje...

 Bundesliga 31 kolo Bajern M8inhen - Borusija Menhengladbah 2-1 Izvor: Matthias Balk/DPA POOL

Posljednja ekipa koja je pobijedila minhenski Bajern u Bundesligi bila je Borusija iz Menhengladbaha, koja je to učinila još 7. decembra prošle godine, a 189 dana kasnije Bavarci su dočekali osvetu.

Ni autogol Benžamina Pavara kojim je „poništio“ kiks Jana Zomera za vođstvo Bajerna nije spasio ekipu iz Menhengladbaha.

Možda će vas zanimati

 Pogotkom Leona Gorecke četiri minute prije kraja sedmostruki uzastopni šampion je savladao Borusiju 2:1 na praznoj Alijanc Areni, te tako stigao nadomak osme titule u nizu.

Za tu rekordnu 30. "salataru“ Bajernu je potrebna još samo jedna pobjeda ili da u narednom kolu upiše bolji ili isti rezultat kao Borusija Dortmund, bez obzira da li će to biti trijumf, remi ili poraz.

Već u utorak Bavarci bi mogli da "prišiju zvjezdicu" eventualnim trijumfom protiv Verdera u Bremenu i tako definitivno ostave iza sebe "milionere“ koji dan kasnije igraju sa Majncom, moguće bez trenera Lusijana Favra, koji se povrijedio u subotu proslavljajući pobjedonosni gol Halanda u 95. minutu.

Bez najboljeg strijelca lige, Roberta Levandovskog i najboljeg asistenta lige, Tomasa Milera, koji su propustili meč zbog žutih kartona, Bajern je bio daleko od prepoznatljive dominacije.

Manuel Nojer morao je nekoliko puta da ih spašava, posebno početkom drugog poluvremena, a do vođstva su stigli kardinalnom greškom Jana Zomera u 26. minutu.

Samo što je odbranio zicer Hernandezu golman gostiju vraćenu loptu poslao je sa ivice šesnaesterca direktno do Džošue Zirkzija kojem nije bilo teško da pogodi potpuno prazan gol.

Međutim, samo 11 minuta kasnije ovaj meč dobio je još jednog tragičara.

Herman je centrirao sa desnog krila, a Pavar klizećim startom poslao loptu u svoju mrežu za 1:1.

Bio je to prilično izjednačen meč na Alijanc Areni u kojem su i Nojer i Zomer imali posla, pa Hanziju Fliku nije preostalo ništa drugo nego da izmjenama pokuša da ga okrene u svoju korist.

U odsustvu Levandovskog i Milera, kao i Kutinja i Tolisoa, morao je da posegne za Kingslijem Komanom, pa čak i Kvasijom Okjere Vridtom, napadačom iz Gane kojem je ovo bio tek drugi nastup za Bavarce, ali su gol odluke režirali ipak oni koji su proveli cijeli meč na terenu.

Pavar se iskupio za autogol odličnim ubacivanjem naprijed i asistencijom za Leona Gorecku, koji je sa peterca matirao Zomera za konačnih 2:1.

Iako je većinu meča pomalo neprirodno proveo daleko od protivničkog gola Gorecka je uspio da postigne svoj drugi pogodak na posljednje dve prvenstvene utakmice i tako riješi pitanje pobjednika.

Bajern sada bježi Borusiji sedam bodova, ostala su tri kola do kraja, a Bavarci bi trku za "salataru" mogli da okončaju već u utorak.

BUNDESLIGA - 31. KOLO:

Fortuna Diseldorf - Borusija Dortmund 0:1 (0:0)
/Holand 90+5/

Keln - Union Berlin 1:2 (0:1)
/Kordoba 90+2 - Fridrih 39, Gentner 67/

Herta - Ajntraht Frankfurt 1:4 (1:0)
/Pjontek 24 - Dost 51, Andre Silva 62, 87, N'Dika 69/

Paderborn - Verder Bremen 1:5 (0:3)
/Sabiri 66 - Klasen 20, 39, Osako 34, Egeštajn 60, Filkrug 90+2/

Volfsburg - Frajburg 2:2 (2:1)
/Veghorst 14, 27 pen - Heler 43, Šalai 46/

Bajern Minhen - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:1)
/Zirkzi 26, Gorecka 86 – Pavar 37 autogol/

U nedjelju:

Majnc - Augzburg (15.30)
Šalke - Bajer Leverkuzen (18.00)

Odigrano u petak:

Hofenhajm - RB Lajpcig 0:2 (0:2)
/Olmo 9, 11/

TABELA: Bajern Minhen 71, Borusija Dortmund 66, RB Lajpcig 62, Borusija Menhengladbah 56, Bajer Leverkuzen (-1) 56, Volfsburg 46, Hofenhajm 43, Frajburg 42, Herta 38, Ajntraht 38, Šalke (-1) 38, Keln 35, Union Berlin 35, Augzburg (-1) 32, Majnc (-1) 31, Fortuna 28, Verder 28, Paderborn 20.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC