• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mertens "srušio" Hamšika, pa "nerazure": Napoli i Juve za trofej u Kupu!

Autor mondo.ba

Veliko finale zakazano je za 17. jun na rimskom "Olimpiku".

 Napoli - Inter 1:1 polufinale Kupa Italije Napoli, Dris Mertens najbolji strijelac 122 gola istorija Izvor: Guliver/Getty Getty Images/Francesco Pecoraro

U finalu italijanskog Kupa (Kopa Italija) igraće Juventus i Napoli.

Nakon jučerašnjeg remija bez golova u Torinu, polufinalni revanš duel i u Napulju završen je bez pobjednika, ali su ipak viđena dva pogotka, po jedan na obje strane.

Možda će vas zanimati

S obzirom na trijumf iz prvog meča sa "Đuzepe Meace", remi je bio dovoljan Napoliju da se plasira u finale, a osigurao ga je Dris Mertens, koji je postao najbolji strijelac u istoriji tima podno Vezuva.

Meč praktično nije ni počeo, a Napolitanci su već "prosuli" prednost iz prvog meča (tog 12. februara slavili su minimalno golom Fabijana Ruisa).

Kristijan Eriksen šutirao je direktno iz kornera, lopta je prošla kroz noge golmanu domaćih Davidu Ospini i zakoprcala se iza njegovih leđa. Prošlo je nešto manje od 120 sekundi.

Izvor: Guliver/Getty Images/Francesco Pecoraro

Inter je bio bolji, konkretniji i poslije vodećeg gola. Pokušavali su Romelu Lukaku i Antonio Kandreva, ali oba puta ispriječio se Ospina.

Sjevnula je zatim kontra iz koje su domaći poentirali, praktično iz svoje jedine prave prilike.

Lorenco Insinje "navukao" je dvojicu igrača na sebe, otvorio prostor Drisu Mertensu, a onda mu asistirao. Belgijanac nije imao problema da usamljen sa nekoliko metara pospremi loptu u mrežu nemoćnog Handanovića.

Bio je to njegov 122. pogodak u dresu Napolija, čime se izdvojio na listi najboljih strijelaca u istoriji napuljskog kluba. Do sada je sa 121 golom bio izjednačen sa još jednom legendom kluba, Marekom Hamšikom.

310 UTAKMICA, 122 GOLA

Da bi stigao do ovog rekorda, Mertensu je bilo potrebno 310 mečeva, na kojima je još upisao i 73 asistencije. Hamšik je odigrao čak 520 mečeva da bi dostigao cifru od 121 pogotka, dok je na trećem mjestu najboljih klupskih golgetera Dijego Maradona, koji je na 259 nastupa 115 puta tresao protivničke mreže.

Nastavak je donio očekivanu terensku inicijativu "nerazura", koji su morali da "jure rezultat".

Ipak, nije bilo mnogo izrazitih prilika, a i ono malo što su napravili, uspio je da osujeti Ospina, koji se poprilično istakao nakon početnog kiksa u drugom minutu. Dva puta odbranio je sjajne udarce Eriksena.

S druge strane, domaći su se orijentisali na kontranapade preko brzonogog tandema u špicu, ali se rezultat nije promijenio.

Napoli će se tako boriti za šesti, a Juventus 14. trofej u nacionalnom kup takmičenju.

Finale je na programu 17. juna na rimskom "Olimpiku".

Izvor: Guliver/Getty Images/Francesco Pecoraro

TROFEJI

Kup Italije Napoli je do sada osvajao: 1962, 1976, 1987, 2012. i 2014. godine.

NAPOLI - INTER 1:1 (1:1)

/Mertens 41 - Eriksen 2/

NAPOLI: Ospina, Di Lorenco, Maksimović, Kulibali, Hisaj, Elmas (65. Fabijan Ruis), Deme, Zjelinski (84. Alan), Politano (65. Kaljehon), Mertens (75. Milik), Insinje (85. Junes).

INTER: Handanović, Škrinjar, De Fraj (88. Ranokija), Bastoni, Kandreva (73. Mozes), Brozović, Barela, Jang (73. Biragi), Eriksen (88. Sensi), Lukaku, Lautaro Martinez (72. Sančez).

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC