• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad ovako tretiraš legende, nije čudo što gubiš 6:0 i ispadaš od Junajteda!

Autor Nikola Janković

Pitanje je da li je ista odluka logična iz ugla fudbalera...

 Pari-sen-Zermen-prati-losa-karma-sa-razlogom-Maltretman-Tijaga-Silve-i-Edinsona-Kavanija Izvor: Guliver, UEFA - Handout/Getty Images Europe

Tokom preskupih pokušaja da osvoji Ligu šampiona pre Mančester sitija, rivalski Pari sen Žermen doživeo je nekoliko epskih neuspeha, poput poraza od 6:0 na "Kamp nou" nakon pobede od četiri gola razlike u prvom meču sa Barselonom.

Možda će vas zanimati

Projekat katarskih biznismena uspevao je, čak, da ispadne i od modernog Mančester junajteda i to golom sa penala u nadoknadi vremena revanš utakmice u sred Pariza.

Izvor: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Guliver

Kavani je dao 200 golova na 301 utakmici za PSŽ. Više od 300 utakmica igrao je i Tijago Silva, dugogodišnji kapiten tima..

Na tom putu, moralo je da bude i neprijatnih rastanaka sa "krivcima", a zbog načina na koji se aktuelni šampion Francuske "zahvaljivao" trenerima i igračima - delovalo je da će, u jurnjavi za uspehom, uslediti samo još spektakularniji neuspeh.

Malo toga promenilo se u Parizu do danas, kada Francuzi gledaju u komšiluk u potrazi za fudbalskim utakmicama, još besni zbog odluke političara da prekinu takmičenje još u ranoj fazi pandemije korona virusa.

To je francuske klubove, konkretno Pari sen Žermen, dovelo u poziciju da bez takmičarskih utakmica, ali i bez sklopljenih ugovora za narednu sezonu, pripremaju tim za završetak Lige šampiona u sezoni 2019/20.

A, to je tek u avgustu, dva meseca nakon što će dva trofejna prvotimca, od kojih je jedan kapiten, postati slobodni igrači. Tijagu Silvi i Edinsonu Kavaniju poručeno je da ne očekuju nove ugovore od kluba, ali da se od njih očekuje da igraju za klub u završnici Lige šampiona!

Ugovori ističu i Tomasu Menijeu, Lajvinu Kurzavi i Eriku Čupo-Motingu.

Bila ova poruka moralna ili ne, ona podrazumeva i da dvojica veterana odustanu od pregovora i potpisa za naredne klubove, da zapostave brigu o završetku karijera i ostanu na raspolaganju trener Tomasu Tuhelu - spremni na sva odricanja koja podrazumeva profesionalno bavljenje fudbalom, samo bez profesionalnog ugovora.

"Liga šampiona je još na vidiku i ideja je da oni budu u našem timu u tom takmičenju. Ali, način na koji to možemo da uradimo još nije jasan", naveo je sportski direktor kluba, Leonardo.

PSŽ se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona neposredno pre prekida sezone zbog pandemije korona virusa.

"Moramo da donesemo logičnu odluku, u ekonomskom smilu, ali i sa ciljem da vidimo novu generaciju fudbalera", rekao je Leonardo.

Pitanje je da li je ista odluka logična iz ugla fudbalera...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC