• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim prozvao sarajevske "plave": Možemo još više napredovati (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Imamo dva super terena na 'Grbavici', nekada ćemo trenirati i van Sarajeva, ali ćemo pokušati odigrati što više utakmica, jer je to ono što fali igračima", rekao je trener Željezničara Ivica Osim.

 FK Željezničar Sarajevo počeo pripreme za sezonu 2020/21 Izvor: Anadolija/Damir Hajdarbašić

Fudbaleri sarajevskog Željezničara današnjim okupljanjem na stadionu "Grbavica" počeli su pripreme za sezonu 2020/21.

Tokom okupljanja, nakon kojeg je uslijedio i prvi trening, kapiten "plavih" Semir Štilić kazao je kako smatra da će ove sezone ekipa još više napredovati.

Možda će vas zanimati

"Mislim da je 40 dana dovoljno za pripreme. Može se odigrati dovoljno utakmica, obaviti dovoljno dobrih treninga i mislim da ćemo se dobro spremiti. Vidjećemo koliko će pauza ostaviti traga, poslije nekoliko utakmica ćemo vidjeti kako ćemo odreagovati. Ipak, svi smo u istoj situaciji, ne vidim da će neko biti u prednosti. Što se tiče ekipe, tek danas počinjemo, znamo gdje smo zadnju sezonu završili. Mislim da možemo još više da napredujemo ove sezone, biće dosta faktora koji utiču na rezultat, ali na nama je da se dobro pripremimo, da dobro radimo i da se nadamo najboljem", kazao je Štilić za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Izvor: Anadolija/Damir Hajdarbašić

Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara najavio je mogućnost dovođenja određenih pojačanja u ofanzivnom dijelu tima.

"Nećemo žuriti, prelazni rok nije počeo, znamo da sve lige osim naše igraju, znamo da se ništa neće dešavati još najmanje 15-20 dana i neće biti slobodnih igrača. Očekujemo i pretpostavljamo da će se u julu, čak i u avgustu otvoriti dosta situacija kada su igrači u pitanju. Već tada ćemo početi igrati prvenstvo, ali mislim da ćemo preuzeti rizik. Možda ćemo početi igrati a da ne uzmemo nikog, čekaćemo da se otvore adekvatne i kvalitetne opcije", kazao je Osim i osvrnuo se na period priprema nakon duge pauze zbog korona virusa:

“Niko ne zna je li ovo dovoljno za pripreme, to je period otprilike koji koristimo za zimsku pauzu. Treba znati da smo mi radili, počeli smo trenirati nekih 20, 25 dana prije ove pauze. Tada su igrači već ušli u neku formu koja je bila fina. Ne vjerujem da su igrači što se tiče fizike u deficitu, ali druga je stvar ovo s loptom. Imamo dva super terena na 'Grbavici', nekada ćemo trenirati i van Sarajeva, ali ćemo pokušati odigrati što više utakmica, jer je to ono što fali igračima. Utakmice su ono što može vratiti osjećaj koji imaš. Bez toga nema ništa, pazićemo na minutažu, jer igrati nakon četiri mjeseca nije bezopasno.“

Prvim treningom Željezničar je krenuo s pripremama za sezonu koja bi trebala početi 1. avgusta.

"Plavi" će pripreme obaviti na "Grbavici" gdje na raspolaganju imaju dva terena u odličnom stanju, te jedan dio priprema u Konjicu. Ekipa u Konjic odlazi u utorak i tamo će trenirati do nedjelje.

Stručni štab je zakazao nekoliko pripremnih utakmica, pa je tako 1. jula na rasporedu susret protiv Veleža, 5. jula protivnik je Mladost iz Doboja kod Kaknja, 18. jula Željo će ugostiti Široki Brijeg, a generalna provjera dogovorena je s ekipom Tuzla siti.

U toku su pregovori za još nekoliko utakmica, a svi susreti će se igrati na glavnom terenu "Grbavice".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC