• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikel Arteta ga hvali - uskoro će "pasti" i višegodišnji ugovor!

Autor mondo.ba

Klub ima velike planove sa Bukajom Sakom

 Bukajo Saka Arsenal višegodišnji ugovor Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE

Londonski Arsenal i krilni napadač Bukajo Saka veoma su blizu postizanja dogovora o novom ugovoru – i to na duže staze.

Sadašnji ističe posljednjeg dana juna 2021. godine, a prema navodima portala "The Athletic", preostalo je još samo da se utanače pojedini detalji prije nego što se fudbaler koji u septembru proslavlja 19. rođendan obaveže na višegodišnju vjernost sadašnjem klubu.

Možda će vas zanimati

"Komunikacija između kluba, agenata i porodice traje već mjesecima i na visokom je nivou. Igrač i porodica znaju koliko povjerenje imam u Bukaja. Odužuje mi se partijama na terenu iz utakmice u utakmicu, njegove partije su na sve većem nivou", pohvalio je trener "Ganersa" Mikel Arteta mladog igrača, kojeg bi, prema pisanjima britanskih medija, selektor Engleske Geret Sautgejt mogao čak da uvrsti i na spisak putnika za Evropsko prvenstvo sljedeće godine.

Arsenal je od početka 2020. godine pa sve do suspenzije takmičenja zbog pandemije korona virusa bio bez poraza, uz četiri pobjede i isto toliko remija.

Nakon povratka fudbala na Ostrvo, Arsenal je uknjižio polovičan učinak (dva trijumfa i dva poraza), a Bukajo Saka je bio možda i jedna od najsvjetlijih tačaka u Artetinom timu, dokazavši da zaslužuje znatno veću platu na sedmičnom nivou od sadašnje (tri hiljade funti).

"The Athletic" ističe da je Arsenal zainteresovan da dovede i vezistu madridskog Atletika, Tomasa Partija. Fudbaler iz Gane je član "jorgandžija" od 2015. godine, ugovor mu traje do juna 2023. godine, a izlazna klauzula iznosi – 45 miliona funti.

Ove sezone je Saka, inače, nastupio na 34 utakmice u svim takmičenjima i postigao tri gola (dva u Premijer ligi i jedan u FA kupu), te deset puta asistirao saigračima.

Arsenal je sedam utakmica prije kraja Premijer lige tek deseti sa 43 boda i predstoji mu mukotrpna borba da izbori nastup na evropskoj sceni.

Ako u tome ne uspije kroz elitni rang, ostaje mu najstarije fudbalsko takmičenje na svijetu, u kojem je stigao do polufinala.

Tu je put možda još i teži...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC