• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džejmijevih 100!

Autor Dušan Ninković

Odmah da vam kažem, biću emotivan tokom pisanja ovog teksta.

 Dzejmi-Vardi-100-golova-u-Premijer-ligi-karijera-biografij Izvor: Alex Pantling/Getty Images Europe, Getty Images/Alex Pantling

Meč 33. kola Premijer lige između Lestera i Kristal Palasa možda će biti bitan za konačan raspored na tabeli, jer su ''Lisice'' prekinule niz loših partija.

Svakako će biti bitan za Vardija, pošto je Džejmi stigao do 100. (a nešto kasnije i 101.) gola u Premijer ligi. Zvuči impresivno? Sve što on radi je takvo.

Možda će vas zanimati

Kada se tuče u pabovima, to je impresivno. Toliko impresivno da bude krvi, policijskih intervencija, privođenja, trežnjenja u policiji...

Ili ono kad napravi V9 akademiju, fudbalski program koji će momcima iz neligaškog fudbala omogućiti da ih primete veći klubovi. Ko bi to bolje znao od njega, čoveka koji je prošao taj put.

Rođen je u Šefildu, igrao je za Vendzdej kao dečak i otpušten je, sada već davne, 2002. godine. Nadam se da su ga tadašnji treneri gledali kasnine u karijeri.

Selio se, menjao rangove, igrao amaterski fudbal, probao mnoge stvari u životu.

Igrajući za Stoksbridž Park Stils zarađivao je 30 funti nedeljno, ali je bio zadovoljan.Imao je posao sa strane, fudbal je bio hobi, pa je odbijao nekoliko ponuda poznatijih klubova.

Na kraju je prešao u Halifaks, ali samo na nagovor čoveka sa kojim je bio prijatelj, ne toliko zbog fudbalskih motiva. Naravno, oni su uvek postojali, vide se i danas kada Džejmi izađe na teren.

Za nešto malo više od sezone u dresu Halifaksa je pogodio 28 puta. Odigrao je 41 utakmicu, pre nego što se preselio u Flitvud. Tamo je upisao 42 nastupa, pogodio 34 puta i postalo je jasno, Vardijevi limiti su daleko veći.

Zvao je Lester, tada član Čempionšipa. Vardi je u leto 2012. godine, kada je psotao ''Lisica'', već imao 25 godina. Šta smo tada znali o njemu?

Igrao je fudbal uz svoj posao, jedno vreme je igrao sa nanogicom zbog tuče u pabu, svojevremeno je bio zaposlen u kompaniji koja pravi medicinsku opremu i imao je dete iz jedne od svojih ranijih, usputnih veza.

Ne baš sjajna biografija...

Nakon dve sezone u Čempionšipu Lester je izborio Premijer ligu, a čovek impresivne životne priče debitovao na najvećoj sceni. Sa 27 godina, niko nije očekivao da će biti ovoliko uspešan.

Poslednjih šest godina Vardi je jedan od najboljih napadača Premijer lige, strelac 101. gola u elitnom rangu i čovek koji je sa ''Lisicama'' osvojio to takmičenje.

Vređali su ga, pričali o njegovom temperamentu i fizičkom izgledu, a ja sam nekako od početka imao naklonost ka ovom čoveku. Ne onu da ću ga držati u fantazi timu cele sezone, više onu da mi je drago kad vidim kako širi ruke, izbacuje jezik i trči ka kameri.

Slušao sam, zatim, da je njegovo vreme prošlo, nakon one šampionske titule. Kako je dostigao zenit i kako ga treba prodati, nekoga ''prevariti'' i graniti tim od početka, bez njega. Nije mi to bilo naročito zanimljivo. Valjda je sada jasno da nije trebalo prodavati kluspku ikonu.

Odigrao je 206 mečeva u najvišem rangu engleskog fudbala i njegov broj golova je impresivan. Ove sezone je ponovo u konkurenciji za najboljeg strelca lige, trenutno je lider i znamo da će se boriti do kraja.

Postao je član reprezentacije. Čovek za kog do 25. godine svet nije znao, uspeo je da upiše 26 nastupa za nacionalni tim i da sedam puta zatrese mrežu rivala.

Čuda se dešavaju, treba samo da dovoljno verujete u njih. Premijer liga, titula, reprezentacija, veliko takmičenje,... Vardi je dovoljno verovao u sve.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC