• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur je odbijen 2017. godine - sad će "nepravda biti ispravljena"

Autor mondo.ba, agencije

Pokrenuta je inicijativa da najbolji bh. teniser dobije status vrhunskog sportiste u Bosni i Hercegovini

 Damir Džumhur inicijativa za status vrhunskog sportiste u BiH Izvor: Guliver/Getty Images/Katharine Lotze, Katharine Lotze/Getty Images North America

Nerfid Džumhur, otac najuspješnijeg bh. tenisera Damira Džumhura, razgovarao je danas sa Ankicom Gudeljević, ministarkom civilnih poslova BiH, o temama koje se odnose na status njegovog sina u BiH, tretmanu institucija države u pogledu njegovog proglašavanja vrhunskim sportistom, podršci države za učešće na turnirima i o drugim bitnim temama koje se odnose na rad ovog sportiste.

Možda će vas zanimati

2017. godine Džumhurova prijava za status vrhunskog sportiste je odbijena zato što je "zahtjev neuredan".

Imajući u vidu ovu činjenicu, ministarka Gudeljević je pokrenula razgovor o ovoj temi ocijenivbši da formalni propust ne bi smio da stoji na putu sportisti koji godišnje 30 sedmica igra mečeve prezentujući tako Bosnu i Hercegovinu, po čemu je njen najbolji promoter.

Već sama činjenica da vrhunski sportisti moraju da se prijave na konkurs umjesto da se po automatizmu prethodnih uspjeha njihov izbor stavlja u proceduru je nedopustiva.

Izvor: ENA/MCPBiH

Takođe, treba naglasiti da je Džumhur prvi sportista koji je 2010. godine Bosni i Hercegovini donio prvu medalju, bronzanu, sa Olimpijskih igara mladih u Singapuru, te da je u tomu razdoblju bio treći teniser svijeta u juniorskoj konkurenciji.

Ministarka Gudeljević je naglasila da će preduzeti sve što je u ingerenciji Ministarstva civilnih poslova BiH kako bi nepravda prema Džumhuru bila ispravljena i kako bi se u proceduru vratio njegov izbor za vrhunskog sportistu BiH.

Gudeljević je istakla da je sport veoma značajan za jednu državu, da su sportisti njeni najbolji promoteri, a sportisti koji osvajaju medalje moraju da imaju prioritet i dobiju zasluženo mjesto u društvu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC