• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamadu Đalou za MONDO: Klub poput Borca zaslužuje da igra u Evropi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ofanzivni fudbaler iz Gambije u razgovoru za naš portal osvrnuo se na dolazak u Borac, život u Banjaluci, pripreme na Zlatiboru i iskušenja koja Banjalučane očekuju u predstojećoj sezoni, u Premijer ligi BiH i kvalifikacijama za Ligu Evrope.

 [Mamadu Đalou za MONDO:] Tim poput Borca zaslužuje da igra u Evropi! MONDO Intervju Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Mamadu Đalou, ofanzivni fudbaler rođen prije 23 godine u Gambiji, stigao je u januaru u Banjaluku, ali zbog problema sa papirologijom nije bio registrovan za prethodnu sezonu.

Ipak, sada je dobio potrebne papire, šef stručnog štaba Vlado Jagodić izuzetno je zadovoljan njegovim radom i zalaganjem, dobio je pohvale i od predsjednika Vice Zeljkovića, tako da nema sumnje da će biti veliko pojačanje za "crveno-plave" u predstojećoj sezoni, u kojoj će nastupiti na četiri fronta.

U razgovoru sa MONDO na Zlatiboru, fudbaler koji je bio član Fudbalske akademije Kolondži u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim nastupao za rumunske Farul i Brailu, osvrnuo se na ono što se dešavalo u proteklih pola godine, ali i na predstojeća iskušenja koja očekuju banjalučke "crveno-plave".

Možeš li nam se predstaviti za početak?

"Rođen sam u Gambiji, gdje sam živio određeni period, nakon čega sam se preselio u Atlantu."

Prije nego što si došao u Borac, nastupao si u Rumuniji. Možeš li uporediti ove lige sa Premijer ligom BiH?

"Lige su potpuno drugačije i nemoguće ih je porediti. U Rumuniji sam igrao u drugoj ligi, koja je fizički znatno zahtjevnija, dok se ovdje više pažnje posvećuje taktici i kvalitet je po meni mnogo bolji."

U Farulu si igrao na lijevom krilu, dok si u Borcu zauzeo mjesto na desnoj strani napadačke linije. Koja je tvoja omiljena pozicija?

"Mogu da igram na sve tri pozicije u napadu i smatram da to radim identično dobro, gdje god da igram. Služim se s obje noge, za mene je bilo koja pozicija dobra, tako da je teško izdvojiti jednu omiljenu."

U Banjaluku si stigao u januaru, ali nisi bio registrovan tokom prošle sezone. Kako ti se sviđa grad na Vrbasu?

"Sviđa mi se Banjaluka. Upoznao sam mnogo divnih ljudi. Grad je tih, miran i drugačiji od onoga na šta sam navikao i zbog toga mi se jako dopada. Zaista ima divnih mjesta u gradu na koje volim da odem i opustim se. Često volim da odem i čitam negdje, to me baš opušta. Takođe, sviđa mi se i hrana."

Zadovoljan si kako te je ekipa prihvatila?

"Da, momci su zaista super. Ljubazni su, dočekali su me raširenih ruku i stvarno sam im izuzetno zahvalan zbog toga."

Ko ti je najbolji prijatelj u Borcu?

"Svi to znaju. To je Žuti (Vladan Danilović, prim. aut.)."

Nakon Antalije, ovo su tvoje druge pripreme sa "crveno-plavim". Šta nam možeš reći o dosadašnjem toku pripremnog ciklusa na Zlatiboru?

"Uslovi su zaista sjajni, na vrhunskom nivou. Iz dana u dan napredujemo, ulazimo u formu, s obzirom da je prošlo već nekoliko mjeseci otkako smo igrali utakmice. Sve ide dobro za sada, atmosfera je sjajna i to je velika stvar za nas. Smatram da možemo još napredovati kako vrijeme bude prolazilo."

S obzirom da nisi nastupao u protekloj sezoni, pretpostavljam da si imao priliku da pogledaš neke od utakmica. Šta misliš o našoj ligi?

"Liga je dobra. Gledao sam utakmicu Borac - Sarajevo i bila je to zaista dobra utakmica. Premijer liga BiH je izuzetno zahtjevna, nimalo laka za igru."

Tvoja očekivanja od predstojeće sezone?

"Očekujem da budemo dobri. Mislim da to možemo, jer zaista imamo izuzetno kvalitetan tim, sa nekolicinom iskusnih igrača, tako da nam predviđam dobru sezonu."

Nakon osam godina, Borac je izborio nastup na međunarodnoj sceni. Šta očekuješ od nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope?

"Ovo je divan trenutak za istoriju Borca. Klub poput Borca zaslužuje da igra u Evropi, a i sam grad Banjaluka. Nadam se da ćemo ubuduće svake sezone imati priliku da se takmičimo na međunarodnoj sceni", poručio je na kraju Đalou.

Izvor: MONDO

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

MONDO NA ZLATIBORU

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC