• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakarić: Evropa je veliki izazov za sve nas

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Goran Zakarić zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema na Zlatiboru, gdje je prije dva dana spektakularnim pogotkom u prijateljskom meču protiv Spartaka iz Subotice (4:2) najavio trijumf Borca.

 Goran Zakarić: Evropa je veliki izazov za sve nas Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Goran Zakarić sjajnim pogotkom "načeo" je mrežu subotičkog Spartaka, u trijumfu Borca 4:2 protiv superligaša Srbije.

Krilni fudbaler "crveno-plavih" zadovoljan je kako teku pripreme.

MONDO NA ZLATIBORU

"U subotu smo imali provjeru nakon četiri mjeseca i stvarno je izgledalo dobro. Igrali smo dva poluvremena sa dva različita tima i bilo je lijepih akcija i pogodaka. I moj i Ziljkićev bili su saista lijepi. Sve je djelovalo kako treba, ali ne treba da obraćamo puno pažnju na tu utakmicu. Bitno je da smo pobijedili i da radimo punom parom, te da nema povreda", kaže Zakarić.

I Zakarić je pohvalio uslove koje "crveno-plavi" imaju na Zlatiboru.

"U pripremnom periodu najbitniji su uslovi. Tereni, hoteli, hrana... Sve je na zaista visokom nivou i mi treba da nastavimo u ovom ritmu. Došli smo da se dobro pripremimo jer znamo da nas čekaju teško prvenstvo i prva evropska utakmica, koju očekujemo s nestrpljenjem."

Borac je tako, poslije 125 dana bez utakmice, konačno s nekim odmjerio snage, a svi u redovima Banjalučana presrećni su što je pauzi konačno došao kraj.

"Svako od nas zaželio se fudbala. Četiri mjeseca je stvarno dug period. Trenirali smo, ali smo bili bez utakmica i to nije isto. Jedva smo čekali da dođemo ovdje i da svaka tri dana imamo utakmice. Radujemo se tome", poručio je Zakarić.

JANIČIĆ

Defanzivac Borca Nemanja Janičić danas je na Zlatiboru proslavio 34. rođendan.

Banjalučki tim poslije osam sušnih godina ponovo će zaigrati na međunarodnoj sceni. Ipak, Zakarić se ne zamara imenima potencijalnih rivala.

"Nisam mnogo razmišljao o tome. Treba još liga da se završi, pa da vidimo ko će sve izboriti plasman na međunarodnu scenu. Bitno je da smo nakon dugo vremena izborili Evropu i biće to veliki izazov za klub, ali i mene. Prvog avgusta počinje prvenstvo, imamo da odradimo tih par mečeva na početku i onda se nadamo da ćemo ući kako treba u tu prvu evropsku utakmicu", rekao je Zakarić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Marko Kujundžić jedan je od omladinaca Borca koji vrijedno rade i uče od starijih kolega, ali i trenera Vlade Jagodića i njegovih pomoćnika u stručnom štabu.

"Ovdje smo već nekoliko dana i utisci su zaista sjajni. Imamo sve neophodne uslove da odradimo dobre pripreme i zadovoljimo šefove kriterijume. Konkurencija je jaka, ali stariji igrači su nam uzor i tu su da nam pomognu. Svi smo prije svega prijatelji, pa tek onda konkurencija. Sjajna je atmosfera u ekipi, a družimo se i van terena", kaže Kujundžić.

Protiv Spartaka odigrao je 45 minuta, a slično bi trebalo da bude i u sutrašnjem meču sa Inđijom (16 časova).

"Peti put sam na pripremama i navikao sam na ovakav ritam i na rad novog trenera, a nadam se da ću dobiti priliku i protiv Inđije. Na nama je da se pokažemo", zaključio je mladi defanzivac i nada Borca.

Izvor: MONDO

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC