• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Želim da Evropu pretvorimo u seriju, ne epizodu, daj Bože i film!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Borca ne krije zadovoljstvo odrađenim u dosadašnjem dijelu priprema, te je uvjeren da će ekipa spremno dočekati start sezone.

 Vlado Jagodić: Da Evropu pretvorimo u seriju, ne epizodu, daj Bože i film! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Petog dana priprema na Zlatiboru, fudbaleri Borca odradili su dva treninga.

Onaj jutarnji bio je kraći, relaksirajući, na kojem je šef stručnog štaba Vlado Jagodić nastojao da oporavi igrače od prvog kontrolnog meča, u kojem je savladan Spartak iz Subotice 4:2.

MONDO NA ZLATIBORU

"Ovdje nismo došli samo da igramo utakmice, nego i da treniramo. U prvih sedam dana boravka akcenat je na fizičkoj spremi, jer treba iskoristiti sve blagodeti ove čarobne planine, ali polako krećemo i sa uigravanjem. U ove dvije utakmice svi će dobiti priliku. Juče su nastupila 23 igrača, a i preostala četiri igrađe protiv Inđije."

Sve što je planirano do sada, odrađeno je.

"Radimo onako kako smo zamislili, odrađeno je 25 treninga, jedna utakmica te još jedna interna. Ovdje ćemo odraditi još mnogo kvalitetnih treninga, protivnici su nam po mjeri i vidjelo se i protiv Spartaka, bez obzira što je bio u kombinovanom sastavu, šta znači takmičarski ritam. Vidjeli smo koliko su bili eksplozivni i brzi, a mi to tražimo tek u narednim utakmicama. Još smo teški, nemamo svježine, ali to je normalno u ovom periodu. Svježinu ćemo tražiti 15 dana pred prvenstvo", ističe Jagodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U odnosu na prethodne dane, kada je vladala velika vrućina na Zlatiboru, sinoć je kiša sve rashladila, tako da je danas bilo mnogo ugodnije za trening.

"Promijenilo se vrijeme. Mnogo je svježine i lakše je sada raditi. Popodnevni trening više je fokusiran na taktiku, sutra ćemo imati još dva, kako bismo se spremili za duel sa Inđijom. Potrebno je da uigramo više sistema igre, kako bi igrali bili spremni da čak i u toku utakmice promijene sistem. Imamo širok krug kvalitetnih, brzih, jakih i iskusnih igrača, a to je bogatstvo", jasan je Jagodić.

On je izuzetno zadovoljan onim što su momci prikazali u dosadašnjem dijelu pripremnog ciklusa.

"Radimo po planu, disciplina je na vrhunskom nivou i momci su shvatili zašto smo ovdje. U srijedu po podne imaćemo jedan dan odmora, tzv. tim bilding. Zavisno od vremena, vidjećemo da li ćemo moći negdje otputovati ili će dobiti slobodan dan. Ipak, sve mora biti pod kontrolom, jer sve ovo ozbiljna je priča. Presrećan sam što nemam niti jednog povrijeđenog, a ni bolesnog igrača i hrabri me sve to."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Štoperski tandem Marko Jovanović - Đorđe Milojević djelovao je poprilično dobro u duelu sa Spartakom. Mladi štoper ima sjajnu šansu da radi sa znatno iskusnijim kolegom, do kojeg može mnogo toga da nauči.

"Želim da mladi igrači napreduju. Jovanović je lider naše odbrane i to zaslužuje i ljudskim i profesionalnim karakteristikama. Ne želim da momcima uzalud prolazi vrijeme, nego da im dam priliku koju oni treba da iskoriste i neće biti iznenađenje da neko od njih bude prvotimac."

Takođe, i na ostalim pozicima Borac ima mlade igrače i na ostalim pozicijama.

"Luka Damjanović juče je debitovao i vidio sam dobre stvari. Loše stvari dese se i provjerenim golmanima i sve se koriguje. Luka ima nepunih 17 godina, reprezentativac je, kao i oba beka, Kujundžić i Račić. Tu su i U-21 reprezentativci Milojević i Danilović. Imamo tu i Janičića, doveli smo i Kruza, koji je juče postigao gol, što je velika stvar za samopouzdanje. Želim da pomognem svom Borcu za budućnost. Mladi igrači moraju dobiti priliku, ali, predsjednik je bio jasan, nauštrb rezultata nikako. Ali, ako dobijemo oboje, mi smo u dvostrukom ili trostrukom dobitku", poručio je kormilar "crveno-plavih".

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Osim duela sa Spartakom, te Inđijom u utorak, do kraja boravka na srpskoj planinskoj ljepotici, Borac će još igrati protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice (19. jula), a na ovom meču trebalo bi da nastupe mlađi igrači. Za kraj je planiran duel sa Čukaričkim, 21. jula, a dan kasnije ekspedicija "crveno-plavih" vraća se u Banjaluku.

Pripreme i služe da se igrači uigraju, da ispoštuju zamisli trenera Jagodića i po svemu do sada viđenom, svi u taboru Banjalučana mogu biti i te kako zadovoljni.

"Imamo dobre, brze igrače. U Žalou i Kalesiću i u probuđenom Markoviću, dobili smo ekstra brzinu, u Lukiću, uz Kajkuta, dobili smo i jakog igrača u sredini napada. Pun je želje da se pokaže. Imamo široki lepezu mogućnosti da mlade igrače spojimo sa iskusnim, što nam donosi rezultat. Želim da probudim igrače, da shvate da učinkom i radom mogu puno napredovati."

Jagodić je uvjeren da će njegova ekipa spremno dočekati početak avgusta, kada kreće nova sezona u Premijer ligi BiH, a zatim i izazove na međunarodnoj sceni, prvi put nakon osam godina.

"Žeimo dobar start u prvenstvu, a da u Evropu pretvorimo u seriju, da ne bude samo epizoda. Daj Bože da napravimo i film", zaključio je trener Borca.

Izvor: MONDO

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC