• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačanje Borca "vidi" drugo kolo kvalifikacija u Ligi Evrope: Idemo dalje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Čeka nas nastup u Evropi i biće to veliki izazov za nas. Svi bismo željeli da izvučemo nekog protivnika sa kojim se možemo nositi. Igra se jedan meč, tako da je sve moguće, iznenađenja se često dešavaju", kaže Marko Brtan, novi zadnji vezni banjalučkog tima.

 Marko Brtan, novi fudbaler FK Borac Banjaluka, pripreme Zlatibor 2020 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Novi fudbaler Borca Marko Brtan (29) polako se nameće stručnom štabu "crveno-plavih", a već nakon par uvodnih treninga jasno je da će predstavljati pojačanje na sredini terena za ekipu sa Gradskog stadiona.

Na pripremama na Zlatiboru, gdje Banjalučane očekuje i pet kontrolnih mečeva, imaće priliku da opravda ukazano povjerenje, te se izbori za status startera.

MONDO NA ZLATIBORU

"Srećan sam što sam ovdje. Lijepo sam se snašao, momci su pravi profesionalci i super su me prihvatili, Borac je veliki klub, sa tradicijom, Banjaluka je prelijep grad, koji mi se svidio, a upoznao sam ga još dok sam bio u Krupi", kaže iskusni fudbaler, koji je tokom prošle godine nastupao za klub iz Krupe na Vrbasu.

Brtan igra na mjestu centralnog defanzivnog veznog, pozicije koja mu, kako kaže, najviše odgovara.

"Tu se najbolje snalazim, praktičnom cijeli život igram na njoj."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Svjestan je ciljeva koji su postavljeni pred igrače i stručni štab banjalučkog premijerligaša, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

"Borac ima visoke ambicije, a ja ću dati sve od sebe da zajedno sa saigračima pokušamo ostvariti klupske ciljeve. Čeka nas i nastup u Evropi i biće to veliki izazov za nas. Svi bismo željeli da izvučemo nekog protivnika sa kojim se možemo nositi. Igra se jedan meč, tako da je sve moguće, iznenađenja se često dešavaju. Vjerujem da možemo proći u drugo kolo, što ranije nije bio slučaj u kvalifikacijama", smatra Brtan.

Novi fudbaler Borca imao je zanimljivu karijeru.

Osim Hrvatske, gdje je nosio dres nekoliko klubova (HAŠK, Dragovoljac, Rudeš, Gorica, Lučko), fudbaler rođen u Zagrebu 7. aprila 1991. godine oprobao se i u inostranstvu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U Poljskoj je igrao za Vigri Suvalki, zatim se nakratko vratio u Hrvatsku, nakon čega je nastupao za estonski Nome Kalju. Poslije toga se oprobao u već pomenutoj Krupi, odakle ga je fudbalski put odveo u Jermeniju.

Tamo je bio član Urartua iz prestonice Jerevana.

"U Jerevanu je baš veliki jaz između bogatih i siromašnih i to se baš vidi. Što se tiče fudbala, moj klub je imao vrhunske uslove, kao rijetko ko u ligi. Sama liga je kvalitetna, prepuna dobrih igrača koji su igrali i u ruskoj ligi, stranaca, Brazilaca... Ipak, mnogo ljudi zaista teško živi tamo. Kad sve to vidiš, zapitaš se malo o svemu", kazao je Brtan.

Za razliku od jermenske, estonska liga, gdje je takođe igrao, nešto je lošija.

"U Estoniji postoje četiri jaka kluba i ostali su daleko lošiji. Živio sam u glavnom gradu Talinu i tamo se živi vrhunski", zaključio je razgovor s novinarima Brtan, najnovije pojačanje Borca.

Izvor: MONDO

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC